Остава усложнена обстановката в някои части на страната след обилните

...
Остава усложнена обстановката в някои части на страната след обилните
Коментари Харесай

Обстановката в страната след снеговалежите остава усложнена

Остава усложнена ситуацията в някои елементи на страната след изобилните снеговалежи през почивните дни. Това заяви за Дарик радио шефът на Гл. дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” гл. комисар Александър Джартов.

В момента в разградско екипи на пожарната с верижна машина изтеглят блокирани в снежните преспи хора – измежду които и рейс с деца.

В цялата страна на терен са 211 чиновници на пожарната, които реагират на разнообразни сигнали.

Мариела Чeпeлова добавя:

На 1076 сигнала са се отзовали от „ Пожарна отбрана и сигурност на популацията ” през почивните дни. Над 800 са сигналите, свързани с метеорологичната конюнктура. Спасени са повече от 320 души, блокирани главно в коли. Десетки обитаеми места остават без ток. Това разяснява пред Дарик радио шефът на пожарната гл. комисар Александър Джартов.

В момента сили на пожарната оказват помощ на блокирани от снежни преспи към 40 автомобила и рейс с деца в разградско. Освен в разградско, усложнена остава ситуацията в елементи на областите Шумен и Добрич.

Гл. комисар Джартов посочи, че няма информация за бедстващи жители. В Северозападна България към момента има усложнение до достъпа до по-малките обитаеми места. Джартов посочи, че по техни данни оповестеното бедствено състояние остава в действие в няколко обособени територии в страната. Апелът към жителите е, в случай че нямат опция да отсрочат пътуването си, да се осведомят кои пътища са проходими и кои не, да потеглят с готови коли за зимни условия и цялостни резервоари.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР