Остава точно един месец до навлизането на индийската “Марсианска Орбитална

...
Остава точно един месец до навлизането на индийската “Марсианска Орбитална
Коментари Харесай

Първата мисия на Индия до Марс пристига след един месец!

Остава тъкмо един месец до навлизането на индийската “Марсианска Орбитална Мисия ” в орбита към Червената планета!

На 24-ти септември моторите на първата индийска междупланетна станция за проучване на Марс ще би трябвало да се възпламенят, с цел да я слагат в орбита с параметри на 377 на 80 000 километра. Ако маневрата е сполучлива, Индия ще се трансформира едвам в четвъртата страна, изучавала сполучливо Марс след Съюз на съветските социалистически републики, Съединени американски щати и страните от Европейската галактическа организация.

 Mangalyaan Orbiter

Индийската “Марсианска Орбитална Мисия ” – илюстрация. Credit: ISRO

Индийската “Марсианска Орбитална Мисия ” е създадена за $69 милиона и до този миг е пропътувала общо 602 километра по своята хелиоцентрична орбита. Иначе дистанцията сред нея и Земята в този момент възлиза на 189 милиона километра. Радиосигналът от Земята до “Марсианска Орбитална Мисия ” и назад пътува общо 20 минути и 47 секунди.

Радиоконтактът сред Земята и задачата се реализира непрестанно чрез индийската мрежа за далечни връзки IDSN и мрежата DSN на НАСА.

Напомням на читателите, че “Марсианска Орбитална Мисия ” бе изстреляна сполучливо на 5 ноември 2013 година от космодрума Шрихарикота, посредством четиристепенната ракета PSLV. Ракетата сложи задачата в околоземна орбита, след което чрез шест орбитални маневри и едно последно запалване на 1 декември автоматизираната станция бе изпратена на вярната хелиоцентрична траектория към Марс.

Индийската автоматизирана станция е екипирана с камера за цветни фотоси, както и датчик за търсене на метан – газ, който на Земята се образува както от геологични, по този начин и от биологични източници и е евентуален знак за съществуването на живот.

Освен индийската “Марсианска Орбитална Мисия ”, към Червената планета пътува и американската автоматизирана станция “Мейвън ”.

Инфо: Universetoday

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР