Остава тежко състоянието на детето, което беше ударено от мълния

...
Остава тежко състоянието на детето, което беше ударено от мълния
Коментари Харесай

Остава тежко състоянието на детето, което беше ударено от мълния в Русе, другото почина

Остава тежко положението на детето, което беше ударено от гръмотевица в Русе. То оцеля откакто мълнията удря две деца по време на подготовка. Едното от тях по-късно умря в болница.

Двете момчета са на по 11 години. Те са от детската школа на локалния футболен клуб и са били на подготовка на едно от помощните стадиони на стадион " Дунав ", когато там пада гръм.

Пострадалите деца са откарани с 2 коли за спешна помощ в двете академични лечебни заведения в града. В болница " Канев " момчето е докарано в клинична гибел.

В продължение на един час му е правена реанимация, само че лекарите не са съумели да го спасят. Другото дете е закарано в болница " Медика " също в клинична гибел.

Дежурният реанимационен екип е съумял да възвърне главните му витални индикатори. То е интубирано, в медикаментозна кома и в тежко положение.

Провеждат се съвещания, с цел да се откри дали има спомагателни увреждания, оповестиха от здравното заведение.

Хубавото е това, че сътрудниците, които са го поели в първия миг – в 19.45 часа, са съумели да го изведат от клинична гибел. Детето сега е в медикаментозен сън. За момента най-малко това дете е с възобновено сърчице ", добави тя.

Лекарите, които са имали триумф, са доктор Елеонора Иванова и доктор Мартин Чулев, само че битката за живота на детето продължава.

Инцидентът с изумените от гръмотевица деца е голяма покруса и за футболен клуб " Дунав ", и за града, разяснява за Българска телеграфна агенция ръководителят на Управителния съвет на ФК " Дунав " (Русе) Диян Димов.

Двете деца са част от детско-юношеската школа на клуба и през вчерашния ден са имали подготовка на изкуствено игрище, намиращо се над главния терен.

По думите на Димов треньорите са инструктирани при неприятно време да прибират децата в съблекалните.

" Треньорът преценя предвид на обстановката дали тренировката да продължи, или не ", сподели той и добави, че концесионерът на стадиона е обяснил, че има гръмоотводи.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР