Остава по-малко от седмица до крайната дата за номиниране на

...
Остава по-малко от седмица до крайната дата за номиниране на
Коментари Харесай

Номинирайте Будител на десетилетието

Остава по-малко от седмица до крайната дата за номиниране на персони, организации или планове за самодейността на Българското национално радио „ Будител на десетилетието “.

Можете да изпращате своите номинации до 31 август 2023 година на мейл [email protected] с къс мотивационен текст за индивида или организацията, задачите и дейностите им през миналите 10 години. Номиниращите би трябвало да оставят и собствен контакт за противоположна връзка.

Инициативата „ Будител на годината “ ще означи своето десето издание на 1 ноември 2023 г.  Кампанията е основана през 2014 година от журналиста Ива Дойчинова, която има вяра, че всяко време има своите будители и задачата на обществото ни е да ги вижда, поддържа и да им благодари.

През цялото това дестилетие сме питали вас, слушателите и читателите ни, кои са хората, които най-вече са ви въодушевили през миналата година. С посланията, делата и резултатите от тях. Всяка година Вие номинирахте стотици свои персонални будители, а журито избираше кои са десетте безспорни плана на годината. Финално наградата „ Будител на годината “ се присъждаше след гласоподаване в поддръжка на активността им в платформата на БНР.

По мотив своята десета годишнина акцията този път ще излъчи „ Будител на десетилетието “. Кой е Вашият будител? С този въпрос Българското национално радио се обръща още веднъж към хората на България и ви приканва: Номинирайте!

Сред всички номинирани  журито ще дефинира 10 имена или дела, белязали това време със своята будителска активност. Членове на журито и тази година са: проф. Огнян Герджиков, доктор Румен Манов, Светослав Иванов, Даниел Ненчев, Елеонора Гаджева, Добрина Чешмеджиева и Ива Дойчинова.

На особено основана платформа от месец октомври всеки ще може да гласоподава за един от десетте номинирани, чиято активност и идея поддържа. Кой от тях е „ Будител на десетилетието “ ще стане ясно на тържествена гала, която обичайно ще се организира и излъчи на празничния 1 ноември в ефира на БНР, bTVи партньорски мрежи на водещи български медии.

* Журито прави едно значимо конкретизиране: Не се позволяват до финалната десетка политици, тъй като тяхната работа е в интерес на народа и допуска качества и положителни каузи. Не се позволяват и публицисти, тъй като априори работата на качествените медии е да будят. Тази година хора, които към този момент са били във финалната десетка и са ставали „ Будител на годината “, могат още веднъж да бъдат номинирани, тъй като активността им надвишава 365 дни и към този момент е дала отпечатък върху десетилетието ни.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР