Остава по-малко от седмица до 6 март – денят, в

...
Остава по-малко от седмица до 6 март – денят, в
Коментари Харесай

Ротация или нови избори – ще се разберат ли ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС (ОБЗОР)

Остава по-малко от седмица до 6 март – денят, в който министър-председателят акад. Николай Денков би трябвало да подаде оставка. Все още не е ясно дали ще има ротация или вървим към нови избори. Днес тематиката още веднъж бе коментирана от  политически водачи.

Премиерът Денков съобщи от името на ПП-ДБ, че „ не желаят нови избори “.

„ Въпросът за това кой тъкмо ще бъде министър или кой ще бъде тъкмо министър-предедателят е вторичен. Важно е да се разберем по какъв начин ще довършим промените преди да приказваме за имената “, разяснява той.

По думите му, в случай че се окаже, че писменият текст в документа от страна на ГЕРБ „ бутне настрана битката с корупцията “, то няма по какъв начин да се продължи напред.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи по-рано, че на 5 март ще показа на партията съдружното съглашение , на 6 март – ще го даде на ПП-ДБ да го четат. „ След това имаме конгрес в Букурещ, на 8 март Денков и Габриел ще са завършили оценката на министрите “, добави той.

Борисов акцентира, че в случай че са се разбрали – вървят напред . „ Ако не сме, гласуваме оставката на Денков и отиваме на избори „, добави водачът на ГЕРБ.

Малко по-късно тематиката разяснява и съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ (ПП) Кирил Петков. „ Скептичен съм към действителната концепция за това сътрудниците да се договорят с нас и имам възприятието, че се вършат моноспектакли, които да стигнат до евентуални избори “, разяснява Петков в отговор на изявлението на Борисов.

Той напомни, че са дали предложение на ГЕРБ на 20 февруари, само че няма никакъв отговор.

„ В понеделник  Бойко Борисов имаше персонална покана от мен  да  седнем  да  говорим  по всички въпроси.  Вместо това аз разбрах , че  те ще ни дадат техния документ в деня на оставката , а до тогава ще се случват тези  моноспектакли  – няма никакъв смисъл от това “, добави Петков.

Вицепремиерът и министър на външните работи  Мария Габриел също разяснява тематиката. По думите ѝ съдружното съглашение към ПП-ДБ към момента не е обсъждано в партия ГЕРБ. Тя напомни позицията си, че няма да подпише оферти от страна на ПП-ДБ меморандум.

Тя не удостовери, че датата 8 март, упомената от водача на ГЕРБ като краен период за съглашение сред двете партии е дефинитивна.

По-рано  ръководителят на Движение за права и свободи Делян Пеевски разяснява, че за Движение за права и свободи е значимо да има държавно управление. 

„ На 8-и март ще разберем дали са разбрали ПП-ДБ къде са или са дечица в детска градина “, каза  Пеевски.

„ Ако са рационални хора – съществени политици , няма да хвърлят страната в рецесия. Ще си създадат очевидна коалиция, с цел да няма нищо прикрито и мрачно. След като забележим какво ще създадат, ние ще забележим какво и по какъв начин ще подкрепим “, добави Пеевски.

Той посъветва ПП-ДБ да гледат от тях и да се учат на отговорно държание.

dariknews.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР