Остава по-малко от месец до началото на US Open, а

...
Остава по-малко от месец до началото на US Open, а
Коментари Харесай

Трудностите за Радукану продължават: Отстъпи на световната №60 във Вашингтон


Остава по-малко от месец до началото на US Open, а с това идва и най-важният миг от годината за Ема Радукану, която ще има сложната задача да отбрани трофея си от миналогодишното издание на Откритото състезание на Съединени американски щати заради обстоятелството, че е застрашена от загуба на над половината от точковия си актив. Британката има извънредно несъвършен тенис сезон зад тила си и над седем месеца след старта на актуалната акция тя към момента не е успявала да направи три поредни победи на даден шампионат.

Всичко това обаче можеше да се промени за международната номер 10 през днешния ден, откакто тя записа два триумфа и доближи четвъртфиналната фаза на конкуренцията във Вашингтон, където в опит да се класира на първи полуфинал за годината срещна намиращата се отвън първите 50 в ранглистата Людмила Самсонова. Сблъсъкът се разви надалеч от наред за надарената британка, която позволи голям брой неточности в най-важните мигове от срещата и привидно справедливо след час и 47 минути на корта напуща шампионата с проваляне в два сета - (6)6:7 1:6, до момента в който рускинята продължава напред и ще се изправи против,,щастливата губеща " Ксию Уанг.

Още на старта двете състезателки си размениха по един пробив, преди грешките изцяло да обземат играта на шампионката от US Open и тя инкасира нов брейк, който я остави в догонващата позиция при 2:4. Ема бързо се оправдава от позволените грешки и навакса пасива си, след което последваха слаби моменти за сервиращите, само че в последна сметка след пропуснати два сетбола от международната номер 10 се стигна до нова замяна на пробиви и станахме очевидци на логически тайбрек. В дългия гейм Радукану рано взе самодейността и безапелационно се бе насочила към триумф в дебютната част, само че откакто профука нови два сетбола, то Самсонова реализира поврат и се нуждаеше от единствено един подобен, с цел да запише откриващия сет против името си.

Във втората част тийнейджърката очевидно бе повлияна от пропуснатите шансове и грешките се трансфораха в постоянно срещано събитие за играта ѝ, от което рускинята трупаше само позитиви и без време поведе с 4:1. До края на дуела международната номер 60 бе безпощадна по отношение на шампионката от US Open и не ѝ отпусна нито гейм, с цел да се поздрави със популярния триумф.

Samsonova into the semis!
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР