Остава по-малко от месец до Коледа и градовете по цял

...
Остава по-малко от месец до Коледа и градовете по цял
Коментари Харесай

Най-красивите градове в Европа по Коледа

Остава по-малко от месец до Коледа и градовете по целия свят са в трескава подготовка в очакване на празника. Всяка година месец декември ни носи обещания за топлота, уют, снежни завършения и ярки светлини. И до момента в който на някои места залагат на обилни празненства, то други са запазили своите характерни традиции за това време от годината.

Коледа в Европа най-често се свързва с красивите базари, от които се носи мирис на вкусни курабийки и греяно вино. Ако имате желание да пътувате в тихата свята нощ, предлагаме ви лист с едни от най-емблематичните европейски градове по това време на годината.

Виена, Австрия

Безспорно столицата на Австрия оглавява класациите. Сбъдната фантазия за всеки един странник, през месец декември тя впечатлява със своята неповторима зимна атмосфера, голям брой забележителности, атракции и кулинарни шедьоври. 

Милано, Италия

Вторият по население град в Италия (1 374 582 души към 1 януари 2021 г.). Той е хазаин на голям брой културни институции, академии и университети. Коледните празници в Милано публично стартират на 7 декември, когато се празнува празникът на Св. Амброзио – настойник на града. 

Началото на празничното въодушевление в града стартира с коледния базар. Името му „ O Bej, O Bej ” в превод от милански акцент значи „ О, какъв брой е хубаво! “. Удивителна коледна декорация, цветни щандове, блестящи витрини и доста лакомства. Какво по-хубаво за едно необикновено празнично въодушевление.

Прага, Чехия

Любима дестинация на хора от всички краища на света. В столицата на Чехия през декември несъмнено можете да изживеете една същинска зимна приказка. Красотата и неповторимата атмосфера на града, дружно с коледната декорация, вкусната храна и гостоприемните хора, вършат града толкоз посещаван, преди и по време на празниците. Базарът, който е ситуиран на площада в Стария град, е един от най-старите коледни базари в Европа.

Берлин, Германия

Столицата на Германия е един от най-богатите на субкултури градове в света. Там всеки може да открие своята среда. Берлин е една от най-красивите и най-често посещаваните европейски дестинации. През зимния сезон градът се трансформира в същинска коледна приказка с превъзходна приказност от цветове, звуци и аромати. Коледни базари се разполагат в разнообразни кътчета на града и радват както локалните поданици, по този начин и туристите. 

Лондон, Англия

Британците несъмнено имат изискан усет във връзка с колендата декорация. Определено си коства да посетите огромните магазини на Оксфорд Стрийт и Регент Стрийт в лондонския Уест Енд, където е съсредоточена огромна част от културните средища на града. А измежду главните атракции са множеството театри. Освен това можете да срещнете Дядо Коледа в съвсем всеки един магазини в Лондон. Седнете на коляното му и му споделете какъв подарък желаете да ви донесе. Разбира се, той избира да извършва желанията на дребни деца, само че приветства всички.

Рим, Италия

Вечният град си остава една от най-красивите и постоянно посещавани дестинации в Европа. Италианската столица посреща туристи от всички краища на света с отворени прегръдки и ги очарова със своята богата история, прелестна архитектура и неповторимо вкусна храна. В Рим се намира и един от най-популярните коледни базари, ситуиран на площад „ Навона “. Местните споделят, че който посети сергиите с обичайни украшения, ще има голям шанс през идната година. На базара всеки може да опита от захарните изкушения и другите италиански вкусотии.

Вроцлав, Полша

С удивителен празничен пазар, който води историята си още от XVI век, градът съблазнява посетителите си по Коледа. Улиците на Стария град са украсени с ярки украшения. Красивият площад Rynek пък излъчва достоверна коледна атмосфера. Градът е разгласен за Европейска столица на културата през 2016 година

Копенхаген, Дания

Блестящи светлини, празничен дух и хюга кафенета, по които апропо хората полудяха през последните години. Легендарният датски уют хармонично се смесва с съвременен дизайн, с цел да сътвори особено преживяване... Коледната магия на града се простира от празничните коледни пазари, украсени с всевъзможни сладки изкушения до световноизвестните градини Тиволи - всяка година вторият най-стар увеселителен парк на планетата се трансформира в същинска зимна приказка с ефектни коледни светлини, вълнуващи атракции и изкушаващи сергии, които оферират празнични хрумвания за дарове и обичайни артикули.

Единбург, Шотландия

Това е място, където културата и традициите към момента са живи. Фойерверки, шотландски гайди, ледени пързалки, коледен лунапарк и новогодишни концерти навън. В Единбург има всичко належащо за една незабравима Коледа. Ако изберете тази дестинация, наложително посетете единбургския палат, ситуиран на върха на загаснал вулкан, харипотърските кафенета, в които Роулинг е писала известната си поредност, и несъмнено – Музея на уискито.

Лапландия, Финландия

Една сбъдната коледна фантазия както на дребни, по този начин и на огромни. Родният град на Дядо Коледа е наложителна дестинация за всеки, който към момента има вяра в магията на Коледа. Рованиеми, селцето на Дядо Коледа, е такова, каквото всеки си е представял в детските си години. Истинска снежна зимна страна на чудесата с един добросърдечен дъртак, който всеки ден се труди, с цел да извърши коледните стремежи. Туризмът е водещата икономическа активност на Лапландия, изключително през зимата. В Рованиеми се намира и пощенската станция на Дядо Коледа, откъдето всеки клиент може да изпрати картичка на своите близки и другари по света. Санта парк е атракция изключително за най-малките, които могат да влязат в пещерата на Дядо Коледа, да прегледат статуи от лед и да се повозят с влакче до работилницата за играчки в селцето на Дядо Коледа.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР