Остава по-малко от месец до деня, в който Пловдив официално

...
Остава по-малко от месец до деня, в който Пловдив официално
Коментари Харесай

Ст. комисар Атанас Илков: Пловдивчани трябва да се въоръжат с много търпение

Остава по-малко от месец до деня, в който Пловдив публично ще стане Европейска столица на културата за 2019 година, само че за пловдивчани днешните вести не са прекомерно радостни. Предстои блокирането и на втори главен централен бул. в града - " Цар Борис Трети Обединител " и то най-малко за 20 дни , а към момента не е ясна аварийна скица на трафика.

На брифинг през днешния ден ст. комисар Атанас Илков, шеф на ОД на Министерство на вътрешните работи Пловдив и началник на основания по подготовката със заповед на министъра на Министерство на вътрешните работи щаб, предизвести пловдивчани да се приготвят за дискомфорт и изрази вяра, че някак ще преживеем този интервал. Другата седмица следва среща на правоохранителните институции, които би трябвало да обезпечат реда и сигурността по време на мега-събитието, което по някои прогнози ще събере до 80 000 фенове. Цифрата е мощно пожелателна, само че колкото и да се съберат, би трябвало да внимават, тъй като целият площад Централен сега е в ремонт и се минава по пътеки с краткотрайни огради.


Ст. комисар Илков сподели медиите да питат общината за трафика, а що се отнася до сигурността на участниците - към 1500 души , които ще се качат на сцената и на кулата, за нея отговаряли уредниците. Пловдивчани чакат с интерес да схванат по какъв начин счита общината да преустрои придвижването по този начин, че да не се блокира то изцяло. Още повече, сподели през днешния ден ст. комисар Илков, към нормалния трафик ще се прибавят и колите на гостите.

Ст. комисар Атанас Илков показа отличения за Полицай на годината 2018 пловдивски младши автоконтрольор Стойчо Яковски. Поводът за премията е бързата и способена реакция на Яковски, който по време на проява на чиновниците на Специализираните сили в града избави четиригодишно дете от задушаване. Но зад тази навременна интервенция стои съществено образование, а и тя се случи пред очите на голям брой фенове и медии, до момента в който в работата си, сподели Яковски, сходни неща стават съвсем всеки ден, само че никой не научава. Младият служител на реда има сериозен принос и в една сфера, която по никакъв начин не е за подценяване- предварителната защита на държанието на пътя измежду деца. " В последна сметка това са утрешните водачи и е добре занапред да знаят по какъв начин би трябвало да се държат на пътя ", сподели той. Екипът, в който взе участие мл.автоконтрольор Стойчо Яковски, е осъществил тази година образования по сигурност на придвижването в 22 детски градини, 16 учебни заведения и 4 университета.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР