Остава недоказано обвинението на зам.-шефът на "Има такъв народ" Тошко

...
Остава недоказано обвинението на зам.-шефът на "Има такъв народ" Тошко
Коментари Харесай

Устен разказ на депутат е доказателството на ИТН срещу Дончева

Остава недоказано обвиняването на зам.-шефът на "Има подобен народ " Тошко Йорданов, че Татяна Дончева от ИБГНИ е предложила рушвет на народен представител от неговата партия, с цел да получи поддръжка за вероятно държавно управление.

Въпросният народен представител е Радостин Василев - някогашният ръководител на правната комисия в предишния парламент и кандидат-министър в несполучливия проектокабинет на Слави Трифонов. Тази вечер той гостува в предаването на Йорданов "Студио Хъ " по ТВ 7/8, с цел да показа версията си за случая.

Василев описа, че Дончева го е потърсила, откакто е станало ясно, че проектокабинетът на Има Такъв Народ ще се провали. Насочила се е към него, евентуално тъй като го е познавала като сътрудник юрист, допусна той. Първоначално Дончева го е поканила на среща в нейния офис, само че той е отказал и тя е пристигнала в неговата адвокатска адвокатска фирма. Това е станало на 12 август по здрач. Нито Василев, нито Йорданов обясниха за какво са чакали толкоз дълго, с цел да разкрият сходна преживелица. Василев акцентира, че край адвокатската фирма му има охранителни камери, които са записали по какъв начин Дончева идва и по какъв начин си потегля.

Разоговорът си с Дончева Василев авансово е координирал с Йорданов. Срещата е траяла към 2 часа. "Изключително чудноват диалог, в който най-малко един час ми обясняваше какъв брой голямо задкулисие има зад Има Такъв Народ. Тя наричаше Слави трубадур на мафията, зад него стоят Орлин Алексиев и Маджо, сценаристите са тамагочита. Спомена Мустафа Карадайъ, който дърпа Слави от единия завършек на масата, Орлин Алексиев го дърпа от другия ", твърдеше Василев.

Според депутата Дончева му е споделила, че в Има Такъв Народ има "петдесетина естествени хора, които могат да изземат функционалностите на сценаристите, тъй като те са неприятни ". И развила пред него проект, съгласно който въпросните естествени хора трябвало да отстранят сценаристите от управлението на партията, с цел да могат останалите обединения да работят с нея. Другият вид бил да се съберат 20-30 депутати от Има Такъв Народ, които да гласоподават за държавно управление, в случай че мандатът отиде при ИБГНИ.

За подкупа, който Йорданов твърдеше, че е бил предлаган, Василев изясни, че по време на диалога Дончева "драскала на едно листче " и той видял, че на него било написано цифрата 500 хиляди. "Като юрист не мога да кажа, че ми е предложила рушвет ", побърза да посочи Василев. И добави: "В момента, в който го видях, споделих, че няма късмет с нас да стане сходно нещо. "
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР