Остава много малко време до Нова година и мнозина започват

...
Остава много малко време до Нова година и мнозина започват
Коментари Харесай

Как да изберем подаръци за Нова година?

Остава доста малко време до Нова година и мнозина стартират да мислят какво да подарят на своите близки, другари, познати.

Често избираме за подарък за Нова година това, което самите ние бихме желали да получим, само че се усещаме разочаровани, когато изненадата ни не провокира страстите, които сме очаквали.

Кое е главното предписание при избор на подарък?

Първото, главно предписание е: да не мислим за нашето предпочитание, когато купуваме подарък за други, а да помислим за индивида, на който ще го подарим. Трябва да имаме поради освен желанията му, само че и да оценяваме неговите благоприятни условия, с цел да не създадем подаръка прекомерно безценен и да не сложим индивида в неловко състояние.
10 метода да спестим пари по празниците
За множеството от нас извършването на покупки за празниците може към този момент да е почнало. Празниците идват скоро и има доста хора, искащи да ни зарадват...
Прочети повече
Колко би трябвало да похарчите, изборът на безценен подарък неприятна концепция ли е?

Подаръците, които са прекомерно скъпи, нормално са неуместни, изключително в случай че ги давате на някой, който е с по-малки финансови благоприятни условия. Освен това, в случай че човек счита, че този подарък е прекомерно безценен, той може да ви го върне назад.

Човек може да похарчи всичките си спестявания, с цел да ви благодари в подмяна. Не е мъчно да избегнете сходна обстановка, би трябвало деликатно да помислите за индивида, неговите стремежи и благоприятни условия.

Тези, които мислят да подарят подарък на сътрудник, на шефа си, разпоредбите, от които могат да се управляват:

Има правила и бизнес етикета за предоставяне на дарове. Смята се, че в случай че вършиме подарък, изключително на шефа си или на сътрудник, който е с по-висок сан от вас, тогава размерът на подаръка не би трябвало да надвишава повече от 15% от заплатата ви.
Как да изберете съвършен подарък за половинката си за Коледа?
До Коледа остават по-малко от две седмици и песните на Марая Кери ни припомнят всякога, че към момента не сме взели подарък на обичаните си...
Прочети повече
Съществуват няколко универсални правила, които ще ви оказват помощ да изберете верния подарък:

Първо, смята се за неетично да се дават дарове, свързани с предмети за персонална хигиена - шампоани, гелове, пяна за бръснене. Парфюмите са към предмети за персонална хигиена. Ако въпреки всичко подарявате парфюм, целесъобразно е да го придружите с приветствена картичка, а в нея, написани благи думи, пожелания, може и дребна плюшена играчка.

Ако се съсредоточим върху нормите за етикет, тогава мъжът не трябва да подарява на жена долни дрехи, в случай че не са женени. Такъв подарък не може, даже и да са женени, да бъде подарен в наличието на други хора.

Популярните описи с стремежи, в които може да посочите защо мечтаете и какво желаете да получите, те са в сходство с нормите на етикет:

Съвременният етикет не не разрешава описите с стремежи, даже го счита за тип опростяване на задачата. Това е добре, с цел да не получите пет идентични копринени шала.:-)

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР