Остава критична ситуацията в болниците в София. В част от

...
Остава критична ситуацията в болниците в София. В част от
Коментари Харесай

В болница „Света Анна” е препълнено с Covid пациенти

Остава сериозна обстановката в лечебните заведения в София. В част от тях леглата, планувани за пациенти с Коронавирус към този момент са запълнени, в това число и тези в реанимация. В една от най-натоварените лечебни заведения - „ Св. Анна ", към този момент цели клиники са преструктурирани в Коронавирус отделения. Към момента една трета от леглата в болница „ Света Анна ” са за пациенти с Covid-19 и всичките са заети.

“Имаме 176 кревати, само че имаме 185 пациенти. Двайсет души са в реанимация, тъй че сме претъпкани ”, заяви пиарът на лечебното заведение Антон Луков.
 Спират плановите интервенции в цялата страна Спират плановите интервенции в цялата страна
От на следващия ден (4 ноември) краткотрайно се преустановяват плановият банкет и плановата оперативна активност в лечебните заведения на територията на с...

„ Ние сме на лимита, само че не връщаме хора към този момент. Ако се усили напорът, най-вероятно и ние ще стартираме да връщаме хора. Засега посредством запасите съумяваме. Настаняваме хората в стаи, които са за трима, слагаме там четвърто легло. Това нарушава комфорта на пациентите, затруднява лекари и сестри и санитарки, само че не връщаме хора “, добави е Луков.



Той съобщи, че в реанимацията няма нито един от пациентите, който да се е ваксинирал. В момента тяхното положение е най-тежко и те са на ръба сред гибелта и живота. По думите му младежите са от ден на ден. Той съобщи, че за в този момент болничното заведение няма проблем с доставките на медицински О2, все още има лекарства и защитни средства.

“Нямаме проблем със снабдяването. Проблемът е напълно различен - нямаме хора, екипите са едни и същи и вземат по 4 – 5 смени на един път. Лекарите са безпределно изморени ”, разяснява той.
 Проверка по места на Actualno.com: Болниците се оправят с кислорода, само че са цялостни с пациенти с COVID-19 Проверка по места на Actualno.com: Болниците се оправят с кислорода, само че са цялостни с пациенти с COVID-19
В пловдивската общинска болница " Св. Мина " наличните количества О2 ще стигнат най-вече за още ден. Тази вест на Нова телевизия...

Луков подсети, че в болничното заведение има и имунизационен пункт, който работи. От 8:00 до 20:00 без почивен ден.

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР