Остава частичното бедствено положение в община Роман, където тази сутрин

...
Остава частичното бедствено положение в община Роман, където тази сутрин
Коментари Харесай

Остава частичното бедствено положение в община Роман

Остава частичното бедствено състояние в община Роман, където тази заран река Малък Искър излезе от коритото си и наводни цялата южна част на града. Евакуирани бяха детска градина и десетки хора.

Роман

На основни места са ситуирани полицейски постове, с цел да се подсигурява, че няма да има незаконни нападения през нощта. Има построени и краткотрайни контролно-пропускателни пунктове.

 Полицейски екипи охраняват имуществото на евакуираните поданици на Роман Полицейски екипи охраняват имуществото на евакуираните поданици на Роман
Взети са ограничения за обезпечаване на сигурност на домовете на поданици, евакуирани от наранени от проливните дъждове парцели в Роман. Екипите на полицията...

Привечер водата се отдръпна, а на място дойдоха вътрешният министър Валентин Радев и основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов. Министър Радев се убеди, че главната причина водата да нахлуе по улици и къщи е неналичието на бетонни насипи край реката.
Валентин Радев, министър на вътрешните работи: Като застанахме с основния секретар на моста и гледаме нагоре бетонни насипи, а надолу няма, а там е по-ниското. Сега има наводнения, да вземе кмета да направи дигите, в случай че няма пари, да желае от който би трябвало, само че последователно да се създадат, аз се майтапя, само че тези хора не може да потъват и идващия път. Ние дойдохме да забележим вредите, има комисия по възобновяване и подкрепяне, там се пишат писма, претенции, в случай че има нещо, което може да се подкрепи на държавно равнище. И вършим баланс с парите от страната за такива случаи да може да подпомогнем най-належащото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР