Остър сблъсък между парламентарните групи заради готвената продажба на двата

...
Остър сблъсък между парламентарните групи заради готвената продажба на двата
Коментари Харесай

Заради АЕЦ „Белене“ и военната помощ за Украйна: Полюсни мнения и напрежение между партиите

Остър конфликт сред парламентарните групи поради готвената продажба на двата реактора от АЕЦ „ Белене ”. Пред депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев заяви, че се чака договорката да бъде приключена до края на есента.

Дни след визитата на украинския държавен глава, политическият отзив остава. Като още веднъж се чуха рецензии към Президентството и от ръководещи , и от съпротива . Остават и подозренията за новия лист с военна помощ, която изиска Украйна.

„ Каквото и да се дава на Украйна, не би трябвало да е във щета на Българи я. Това са спекулации и президентът влиза на територията на „ Възраждане ”, които пробват с всяване на боязън, да манипулира българските жители. Не му прави чест ”, съобщи Мирчев.

„ Проблемът е, че президентът има двойствена позиция за Украйна. От една страна това, което приказва на открито, и въпреки това, това което приказва тук в България. От това идва странността на неговото държание. Т рябва да минава през Народното събрание военната помощ и всеки български жител да знае ”, съобщи Александър Симов от Българска социалистическа партия .

„ Не може да има към този момент сядане на два стола. Не може да приказваме на разнообразни гласове ”, сподели Илхан Кючюк , евродепутат от Движение за права и свободи .

Политическите обединения влязоха в изострен конфликт за готвената продажба на двата реактора , предопределени за АЕЦ „ Белене ”.

„ Значи Украйна може да ги употребява. Европейска комисия може да даде пари на Украйна, само че на България това е неразрешено ”,  коментира Симов .

„ Ние не го подаряваме, ние го продаваме. Със средствата, които се дават на Украйна, тя може са го купи ”, сподели Кючюк.

„ Ние единствено губим за поддръжката на тази техника, 6 години седи на склад и още 6 не може да се осъществя под никаква форма, защот о Русия предстои на наказания ”, сподели Мирчев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР