Останките на първата подводница на Австралия бяха намерени след 103-годишно

...
Останките на първата подводница на Австралия бяха намерени след 103-годишно
Коментари Харесай

Откриха 103-годишна подводница от Първата световна война

Останките на първата подводница на Австралия бяха открити след 103-годишно търсене, оповестява Би Би Си.

Подводницата HMAS AE-1 е изгубена през Първата международна война, откакто изчезва наоколо до град Рабаул, Папуа Нова Гвинея на 14 септември 1914 година. На борда й е имало екипаж от 35 души, най-вече австралийски и английски военнослужещи.

Това е 13-ата задача по търсене на прословутия плавателен съд, чието изгубване е една от най-големите мистерии в австралийската военна история.

„ Това е едно от най-значимите открития във военноморската история на Австралия “, съобщи министърът на защитата Мариса Пейн. „ Става дума за първото проваляне за австралийския флот и първата загуба на съюзническа подводница през Първата международна война. Това е било значима покруса, почувствана от австралийската нация и от нашите съдружници “, сподели тя. 

Изследователският екип е употребявал подводен дрон, който е разкрил останките на близо 300 метра под морската повърхнина. Правителството на Австралия прави опити да се свърже с потомците на починалите на борда и да провежда възпоменание на мястото, където е открита подводницата, с цел да уважи тяхната памет.

Точното местонахождение на откритието не е разкрито, с цел да се отбрани подводницата, която наподобява е оживяла в положително състояние
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР