Останките на най-дълго управлявалия български монарх от Третото българско царство

...
Останките на най-дълго управлявалия български монарх от Третото българско царство
Коментари Харесай

76 години по-късно: Цар Фердинанд с вечен дом във „Врана“

Останките на най-дълго управлявалия български монарх от Третото българско царство цар Фердинанд са към този момент на българска земя. Този следобяд те дойдоха със аероплан до летище София от немския град Кобур, написа Българска национална телевизия. Фердинанд ръководи 25 години до абдикацията си през 1918 година, когато напуща България. Обвиняван за две национални произшествия, уважаван като монарх, който приема да пристигна в една преди малко освободила се непозната страна. Неоспорим факт е, че точно той е президентът, който афишира независимостта на България през 1908 година.

„ Преди всичко съм признателен за това, което става, тъй като то е за нашата история на България. Извън това пък благодаря на Господа, че съм доживял този миг, тъй като и това не беше несъмнено или ясно. Така че са страшни страсти, както можете да си визиите. Какво ли не минава през мисълта ми и главата ми в такива моменти. Но мисля, че това също демонстрира, че ние си почитаме предишното, както и другите нации и в действителност признаваме и зачитаме заслугите на някогашните си владетели “, показа Симеон Сакскобургготски. “

Българска национална телевизия: 76 години по-късно България е последната страна, която връща останките на своя цар, най-дълго управлявалия у нас, не закъсняхме ли?

– Да, това е правилно, само че вижте – фактът е, че се върна с помощта на напъните на толкоз доста хора и мисля, че това също е един сигнал към нашето настояще, най-много да гледаме към бъдещето, тъй като, в случай че нямаме визия за предишното, напред не може доста да се чака “, сподели още Симеон Сакскобургготски.

„ Горд съм и всичко тук надмина моите упования – церемонията, топлотата на хората и всичко направено на държавно равнище, чисто персонално. Безкрайно се веселя да видя моя татко толкоз благополучен, православната, католическата черква и мюфтийството дружно. Гордост е за всички нас това самопризнание “, съобщи Кирил Сакскобургготски.

„ Днес е специфичен миг за фамилията ни! Цар Фердинанд е някогашен началник на страната ни в продължение на толкоз години. Много, доста щастливи сме в действителност, че се завръща още веднъж тук “, сподели Кубрат Сакскобургготски.

Източник: Българска национална телевизия

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР