Останките на близо 30 души, включително жени и деца, са

...
Останките на близо 30 души, включително жени и деца, са
Коментари Харесай

Десетки изгорени тела в опожарени коли в Мианмар

Останките на близо 30 души, в това число дами и деца, са открити през днешния ден в изгорени коли в Мианмар. Това обявиха представител на бунтовниците и една неправителствена организация, като упрекнаха хунтата, че е умъртвила тези хора, съобщи Франс прес.

В обществените медии бяха публикувани фотоси, показващи два изгорени камиона и една лека кола на пътя в окръг Хпрусо в източния щат Кая, в които се намират човешки тела.

The wanton violences committed against unarmed civilians including extrajudicial executions,indiscriminate shelling and mass looting by Myanmar Military constitutes war crimes so that should be no more reluctant to take actions.
— PKKP (@PhoKyawKP)
Представител на опозиционните Сили за отбрана на народа съобщи, че техни бойци са разкрили колите тази заран. "Намерихме 27 натрупа " на изгорени в двата камиона, сподели той пред Агенция Франс Прес, само че пожела анонимност.

Друг свидетел съобщи за 27 разпознати черепа, само че добави: "В камиона имаше и други тела, толкоз обгорени, че не можахме да ги преброим ".
 Мианмар
Според Неправителствени организации "Мианмар уитнис ", открити са били "35 души, измежду които дами и деца, изгорени и убити от военните на 24 декември ".
Говорител на хунтата - Зау Мин Тун, сподели, че през вчерашния ден в Хпрусо са избухнали конфликти, откакто бойци се пробвали да спрат 7 коли, движели се по "подозрителен " метод.

При случая е имало убити от бойците, сподели той за Агенция Франс Прес, без да добави детайлности.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР