Останки от кралски военен кораб, потънал през 1682 г., превозвайки

...
Останки от кралски военен кораб, потънал през 1682 г., превозвайки
Коментари Харесай

Откриха потънал кораб, свързан с могъщ владетел СНИМКИ

Останки от кралски боен транспортен съд, потопен през 1682 година, превозвайки бъдещия крал Джеймс Стюарт, са открити край крайбрежията на Норфолк.

" HMS Глостър " засяда на към 28 благи от Грейт-Ярмут след спор сред Джеймс, тогава херцог на Йорк, и лоцмана на кораба Джеймс Еърс по отношение на навигацията край подлите пясъчни крайбрежия на Норфолк. Корабът потъва след към час. От екипажа от 250 души умират 130.

Джеймс оцелява. Той продължава да ръководи като крал Джеймс Втори на Англия и Ирландия и като Джеймс Седми на Шотландия от 1685 до 1688 година, когато е свален по време на Славната гражданска война.

Останките от кораба " HMS Глостър " са открити през 2007 година от братята Джулиан и Линкълн Барнуел и други след четиригодишно търсене. Плавателният съд е разпознат дефинитивно през 2012 година с откриването на корабната камбана.

Откритието е оповестено обществено едвам през днешния ден поради времето, нужно за потвърждаване на самоличността на кораба, и заради нуждата да бъде предпазен историческият обект.



Клер Джоуит, специалист по морска история от университета на Източна Англия, отбелязва, че корабокрушението е един от значимите " едвам не се случи " моменти в британската история, осведоми Нова-. Потъването на " HMS Глостър " едвам не довежда до гибелта на католическия правоприемник на протестантския престол във време на огромно политическо и религиозно напрежение в Англия.

" Ако той беше умрял, щяхме да имаме напълно друга английска и европейска история ", споделя Джоуит. " Мисля, че това е капсула на времето, която ни дава опция да разберем толкоз доста за живота през 17-и век ", добавя тя.



Понастоящем няма проекти за повдигането на останките от кораба " HMS Глостър ", защото огромна част от тях са заровени под пясъка. Артефактите, избавени от останките, включват облекла, обувки, навигационно съоръжение и доста бутилки вино.

Следващата пролет в музея и художествената изложба на замъка Норич е планувана галерия, в границите на която ще бъдат показани находките от корабокруширалия кораб и ще бъдат показани настоящите проучвания.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР