Останал без идеи какво да прави – това беше Бен

...
Останал без идеи какво да прави – това беше Бен
Коментари Харесай

Дълбоко зад основната линия – мястото, от което може да започне завръщането на Доминик Тийм


Останал без хрумвания какво да прави – това беше Бен Шелтън в мача си против Доминик Тийм в Ещорил. Австриецът зае дълбока позиция зад главната линия и направи отбрана, която е непробиваема.

Това беше нещо като „ връщане към главните “ и донесе триумф на „ мейджър “ първенеца. Именно в Португалия може да стартира и същинският път към завръщането за Доминик Тийм, тъй като сигурно не му отива да бъде отвън първите 100 на международната класация.

В Ещорил някогашният №3 в света направи първата си победа от февруари месец насам. Той дойде за конкуренцията от сериите АТР 250 в опит да направи първи триумф в границите на пет шампионата от Тура, в които е взел участие. 29-годишният състезател се оправи със сънародника си Себастиан Офнер с 3-6, 6-3, 6-4.

После пристигна и успеха над Бен Шелтън, която донесе първи 1/4-финал за Тийм през 2023 година.

В Португалия тенисистът сподели нещо доста значимо и показателно:

„ Важното е да надвивам, няма значение по какъв начин. В играта ми към момента има някои детайли, които не се получават изключително добре, само че всекидневно работя в тази тенденция. По отношение на силата на ударите обаче, както и на спина и пласирането, считам, че съм на по-високо равнище, в сравнение с бях преди няколко месеца “ – съобщи Тийм.

Разбира се, той към момента наподобява уязвим в някои моменти и е надалеч от положението, в което беше считан в случай че не за любимец за Ролан Гарос, то за първи след Рафаел Надал.

Точно алената настилка в този момент обаче му предлага метод последователно да се върне там, където беше.

Да може умерено да заеме дълбока позиция при ретур, да остане в доста моменти надалеч от главната линия и просто да уплътнява добре корта, а по-късно да контраатакува, когато реши, без да бъде притискан от събитието на по-бързите настилки, че в случай че не дръпне първи спусъка, другият ще го направи.

Естествено, да се вършат по-сериозни заключения след триумф над Бен Шелтън няма да е целесъобразно. Особено предвид на обстоятелството, че американецът в никакъв случай до момента даже не бе стъпвал на алена настилка. Но по този начин или другояче остава алегоричен методът, по който Тийм не просто победи, а остави съперника си без хрумвания по какъв начин да пробие пътя си в точката.

Следващ конкурент на Доминик Тийм е Куентен Алис. Коефициентът за триумф на австриеца е против за французина.

Победителят продължава против Каспър Рууд или Себастиан Баес – още един сложен за прогнозиране дуел. Ставката за аржентинеца е против за съперника му.

Коефициентите за мачовете и пазарите в тях можете да разгледате на.
Tenniskafe.com · Подкастът Tennis Café: Още доста от Алкарас – Синер, апелирам
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР