Останах с впечатление, че прекалено бързо се разви процедурата по

...
Останах с впечатление, че прекалено бързо се разви процедурата по
Коментари Харесай

Адвокат: Големият въпрос е какво става след Иван Гешев

Останах с усещане, че прекомерно бързо се разви процедурата по предварителното освобождение на основния прокурор. Това сподели в ефира на bTV  юрист Петър Славов. 

" У хората остана усещане, че процедурата беше завършена бързо, с цел да няма опция Гешев да приказва ", добави още той.

" Големият въпрос е какво става след Гешев – какво стопира Висшият правосъден съвет да избере нов Гешев или Пешев. Тези хора не са в правото си да създадат това, тъй като са с изминал мандат. Във всички случаи изборът на нов основен прокурор не трябва да се прави от този състав на Висш съдебен съвет ", съобщи юрист Славов.

Той прикани " Продължаваме промяната-Демократична България " да се работи деликатно във връзка с обявените конституционни промени.

" Политиците в Народното събрание би трябвало да се задействат и да започват процедура за нов Висш съдебен съвет, уповавам се, законна – не депутатите да си носят номинациите на листчета, а номинациите да дойдат от външни организации, като да вземем за пример Съюза на юристите или Съюза на съдиите. Това е основно да се направи, в случай че не желаеме да имаме нов определен Пешев.  Да не се окаже по този начин, че се тупа топката под предлог, че се вършат конституционни промени, а в това време подмолното болшинство, което избра Делян Пеевски за член на конституционната комисия да избере ръководителите на регулаторите и на други значими органи ", сподели юрист Петър Славов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР