Ософ и Уорнок печелят балотажите в Джорджия, предавайки на .

...
Ософ и Уорнок печелят балотажите в Джорджия, предавайки на .
Коментари Харесай

Окончателно: Властта на Байдън зависи изцяло от една жена

Ософ и Уорнок печелят балотажите в Джорджия, предавайки на.
Според последните резултати Ософ печели 50,11% от вота, а републиканецът Пърдю 49,89% при 99% преброени гласове, оповестява " Бизнес Инсайдер ".
Уорнок, свещеник в историческата баптистка черква Ебенезер, където преподобният в миналото е проповядвал, стана първият негър, определен да съставлява Джорджия в Сената. Уорнок води пред Лофлър с над 40 000 гласа при 97% отчитане, съгласно " Ню Йорк пост ".
 Съд отхвърли желае за анулация на успеха на Байдън Съд отхвърли желае за анулация на успеха на Байдън
Федерален арбитър отхвърли иск на конгресмен от Тексас и други републиканци против вицепрезидента Майк Пенс, който би трябвало да управлява засе...
Часове преди публично да бъде разгласен за победител, Уорнок разгласи победа във виртуално послание към поддръжниците си.
„ Джорджия, аз съм поласкан от вярата, която ти сподели в мен “, сподели Уорнок. „ И давам обещание довечера: отивам в Сената, с цел да работя за цяла Джорджия, без значение за кого сте дали своят вот на тези избори. “
Така Демократическата партия си възвърна контрола над Сената. Понастоящем сенатът се състои от 51 републиканци, 46 демократи и двама самостоятелни.
Тъй като демократите Джон Ософ и Рафаел Уорнок завоюваха балотажа за местата в Сената в Джорджия, партията ще има 50 места в Сената и ефикасен надзор над горната камара. Сега Сенатът ще се състои от 50 републиканци, 48 демократи и двама самостоятелни, които се съюзяват с Демократическата партия, което ще докара до делене 50 на 50. Но демократите дейно ще управляват камарата, защото новоизбраният вицепрезидент дефинира вота.
 Един от демократите в Джорджия разгласи победа Един от демократите в Джорджия разгласи победа
Демократът от Джорджия Рафаел Уорнък разгласи победа в основна конкуренция за Сената на Съединени американски щати против представителката на републикците Кели Льо...
На изборите през 2020 година бяха определени 33 места в Сената, а демократите имаха огромен късмет да извърнат местата в тяхна изгода в Аризона, Колорадо, Мейн и Северна Каролина. Тъй като сенаторът Дъг Джоунс от Алабама се очакваше да загуби мястото си, демократите трябваше да вземат четири места, с цел да стигнат до тъждество 50-50 и пет места, с цел да завоюват болшинство. Най-вероятният път на демократите към болшинството беше да завоюват места в Аризона, Колорадо, Мейн и Северна Каролина и да избират в допълнение място в Джорджия, Айова, Монтана или Канзас, с цел да стигнат до 51-49, съгласно анализаторите. Демократите в последна сметка обърнаха местата в Колорадо, Аризона и Джорджия и изгубиха горещо оспорваните избори в Северна Каролина, Южна Каролина, Айова, Мейн и Монтана.
На фона на пандемията множеството хора гласоподаваха по пощата и по-рано на изборите през предходната година, в сравнение с във всеки различен миг от новата история. Балотажите в Джорджия също означиха голяма интензивност. Според американския избирателен план над 3 милиона души са дали своят вот персонално или по пощата преди изборния ден, което е почти 39% от всички регистрирани гласоподаватели в щата.
Обвиненията на републиканците, че новоизбраният президент ще вкара социализирана медицина, пропаднаха. Докато Тръмп наследи мощна стопанска система, когато встъпи в служба и реализира исторически ниски равнища на безработица в продължение на няколко години, рейтингът му за икономическо утвърждение падна преди изборите. През седмиците, предхождащи балотажите в Джорджия, Тръмп и неговите съдружници също излязоха с неоснователни изказвания, че изборите през 2020 година са " подправени " и " откраднати " и че резултатите са противозаконни.
Припомняме, че от позиция на приемането на законодателни начинания, поощряване от едната или другата страна. В допълнение, това ще бъде от изключително значение през идващите няколко месеца, защото за нови назначения в изпълнителната власт идващият американски президент Джо Байдън ще би трябвало да търси утвърждение и от Сената. Става въпрос за постовете на ръководителите на Държавния департамент, Пентагона, Министерството на финансите, Министерството на правораздаването на други ведомства. В бъдеще измененията в съотношението на силите в горната камара на Конгреса на Съединени американски щати също могат да последват резултатите от идващите междинни избори. Те са планувани за ноември 2022 година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР