Особеното отношение на България към реновирането на значими обекти се

...
Особеното отношение на България към реновирането на значими обекти се
Коментари Харесай

Реставрираната Кракра стана посмешище за света

Особеното отношение на България към реновирането на значими обекти се прочу и зад граница. Британският Telegraph излезе със заглавие: " Проектите за реституция, финансирани от Европейски Съюз, трансформират българските крепости в смях ".

По света пернишката цитадела Кракра се прочу с бутафорната си реорганизация. От Telegraph пишат: " Старинните крепости и замъци в България станаха за смях, след неприятната им реорганизация ".

У нас пернишката цитадела е известна с друго. Създадена от Кракра Пернишки през средновековието, с цел да брани страната ни от византийците. В хрониките си те го разказват като правоверен и почтен мъж, който не търпял подкупността. В наши дни историята споделя друго.

Преди години пък по европейски план, тази цитадела, по този начин като се показват хората, които са я създали, е възобновена, като по-скоро тя е визуализирана.

4 милиона лв. и 4 години по-късно след откриването на крепостта " Кракра ", край Перник, единствената достоверност идва от бурените, а не от крепостните стени. Сега с нови пари те ще бъдат разрушени, оповестява Bulgaria ON AIR.

Догодина изтичат 5 години резистентност на плана, по този начин, че умерено може да се извърши ремонт на бутафорията, която е поставена върху историческата цитадела. Тя може да бъде реставрирана и непокътната, и към нея да се построи църковен храм и паракалис, счита кметът на Перник Вяра Церовска.

Конкретно пернишкия случай не е изключително огромна покруса, тази структура е разглобяема и е била сложена по някакъв метод да укрепи въображението на тези, които ще видят крепостта.

Източник: dnes.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР