Особено важна е честотата на посещенията и това е ясно

...
Особено важна е честотата на посещенията и това е ясно
Коментари Харесай

Мило Джуканович: Черна гора е благодарна за подкрепата за европейския ни път

" Особено значима е честотата на визитите и това е ясно обръщение за взаимоотношенията сред двете страни. Имаме доста положителни развити връзки и партньорство. Смятам, че може да се гордеем за качеството на връзките ни в защитата, във вътрешните работи и културата, само че и в днешния диалог отбелязахме опциите за насърчаване на стопанската система. Ще дадем подтик на това развиване и през нашите държавни управления. " Това сподели президентът на Черна гора Мило Джуканович на взаимен брифинг с президента Радев след двустранната им среща, съобщи кореспондент на " Фокус ".

" Искам да подчертая, че Черна гора е признателна за поддръжката за нашия европейски път ", добави Джуканович. " Ние ясно декларирахме желанието си да станем част от Европейски Съюз и НАТО. Първата цел я осъществихме, а в този момент сме претенденти за Европейски Съюз. Отворили сме всички преговорни глави. Важно е по този път да ни поддържат тези, които ни познават, като България, чийто глас има огромно значение в Европейски Съюз. "

" Трябва да запазим нашите ценностни ползи в Европа ", добави Джуканович. " Всички сме жители на европейския континент и по-лесно ще изпълним тези цели, в случай че си сътрудничим. Отношенията ни с България са образец за това. "

" Черна гора е признателна на България за експертната поддръжка за европейския ни път и на президента Радев за поканата и топлото посрещане. Това посещаване ще е значим подтик за по-нататъшното развиване на нашите връзки ", сподели в умозаключение Джуканович.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР