Особено динамична кандидатстудентска кампания се очертава и тази година, особено

...
Особено динамична кандидатстудентска кампания се очертава и тази година, особено
Коментари Харесай

Кандидатстуденти: Кои са най-предпочитаните университети и специалности?

Особено динамична кандидатстудентска акция се обрисува и тази година, изключително и с измененията в просветителната система, които бяха въведени преди няколко години, тъй като и в този момент отчасти ще можем да забележим резултатите от тях. Отлив на претенденти за университети в чужбина няма, по-скоро се резервира наклонността от предходните години.

Разбира се, специалности и страни, в които образованието се организира на британски език си остават най-предпочитани измежду кандидат-студентите. Но Англия надалеч не е в челните места, повода несъмнено е Брекзит и непостижимите студентски такси, които малко хора към този момент си разрешават.



Вместо Англия, от ден на ден зрелостници се насочват към Нидерландия - една страна, която предлага огромен избор от бакалавърски и още по-голям избор от магистърски стратегии на британски език. Характерно за Нидерландия, Ирландия и Англия е, че там са най-ранните кандидатури, които стартират още през септември-октомври, до момента в който в немските и австрийските университети това се случва много по-късно, защото те желаят кандидатстване непосредствено с тапия, която не е налична на този ранен стадий. Други желани страни са Германия, Италия отчасти и Испания, като Испания тази година предлага доста повече благоприятни условия.

Когато приказваме и за най-предпочитаните специалности измежду кандидат-студентите несъмнено преди всичко се класират компютърните науки и всичко това, което е обвързвано с цифрови умения. Голям интерес и търсене има за дизайн и анимация. Разбира се логика на психиката, стопанска система, право и интернационалните връзки обичайно си остават мечтани специалности от студентите.

Медицина пък най-вече записват младежите, които избират университети в Германия и Австрия, като Биомедицината несъмнено набира известност от ден на ден.



Студентите, които в този момент им следва бакалавър несъмнено избират да учат присъствено, тъй че и в случай че избират университет в чужбина, това им е доста значимо. По малко по-различен метод стои въпросът за тези, които им следва да запишат магистър. И изключително в случай че са приключили бакалавър онлайн, тъй като множеството към този момент са си намерили стаж или работа и не желаят да изоставен и по-скоро търсят други възможности, т.е. университети, които са напълно онлайн. В тези случаи страната не играе кой знае каква роля, по-скоро образователната такса е определящ фактор. Например Америка и Австралия набират известност в това отношение.

Какво споделиха консултантите за висше обучение, както и самите кандидатстуденти - вижте във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР