Особено, ако ги извади в последния момент, при влизане в

...
Особено, ако ги извади в последния момент, при влизане в
Коментари Харесай

Проф. Боян Дуранкев: В последния момент Асен Василев може да изва...

Особено, в случай че ги извади в последния миг, при влизане в пленарна зала на последно четене на Бюджета, изцяло е допустимо ", счита икономистът.

 

По думите на проф. Боян Дуранкев би трябвало да се намерения по какъв начин да се пооправи от европейска позиция облагането на свръхпечалбите в страната: " Става дума освен за “Лукойл ", а става дума за нещо, което под сурдинка се приказва на всички места. И за военната промишленост, тя изнася половината сега за Украйна, от това, което прави и генерира свръхпечалби. И банките, които изнасят към майките си големи облаги, и други компании, които имат големи свръхпечалби, само че към този момент наподобява, че нашето финансово Министерство се усеща едва, с цел да премине към така наречен европейски практики на облагане на тези свръхпечалби. Това е главният недостиг ", означи проф. Дуранкев пред разио " Фокус "..

 

" Очевидно е, че държането на ниските налози нито води до повече вложители в България, това към този момент е реалност, нито води до естествени европейски практики, в приходната част на Държавния бюджет. Ако в България се премине към обичайни европейски практики, това значи прогресивно данъчно облагане - и на физическите лица, и на фирмите. Очевидно е, че олигарсите зад невидимата кадифена завеса дърпат конците и в това държавно управление към този момент, или в случай че би трябвало да го оправдая, явно е, че то не може да предложи промени, защото се крепи безусловно на един конец. И би трябвало да премине по конеца от 2023 до 2024 година, когато ще стане и промяната на ротация ", разяснява икономистът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР