Особени промени и разлики, които да са интересни за клиентите,

...
Особени промени и разлики, които да са интересни за клиентите,
Коментари Харесай

Огнян Димитров: Няма разлика в изравнителните сметки на „Топлофикация” спрямо предходни години

„ Особени промени и разлики, които да са забавни за клиентите, в изравнителните сметки на „ Топлофикация ” по отношение на предходните години, няма. До 15 юли трябваше да са подготвени изравнителните сметки и да бъдат при клиентите, след което до 31 август потребителите имат опция за възражения, въпроси и промени, в случай че се постанова ”. Това съобщи в изявление за БГНЕС Огнян Димитров от Асоциацията на топлинните счетоводители.


Димитров разясни, че изравнителните сметки се изготвят от компаниите за дялово систематизиране и се изпращат към " Топлофикация ". На базата на тях се изготвят фактурите към хората, които заплащат изразходената и продадена сила.


Димитров разяснява и информациите, че от ден на ден жители минават на отопление с ток, отказвайки се от " Топлофикация ". „ През тази година - въпреки че беше предстоящо, не виждаме такава наклонност в огромен размер. В дадена етажна благосъстоятелност е нужно 67 % единодушие от живущите, с цел да подхващат такова решение. Забелязали сме, че в последните години мъчно се събират събрания на етажните собствености, с цел да вземат такива съществени решения и да сменят източника си на отопление. Това за мен е най–голямата причина, заради която хората остават правилни на отоплението с парно ”, счита специалистът.


Той акцентира, че по–добро от централизираното топлоснабдяване няма. „ Като комфорт и екология е най–доброто, само че има и други фактори - като цени, които наклоняват мислите на хората към някакви други различни способи на отопление ”, разясни Огнян Димитров, след което посочи, че цената за парно спрямо 2022 година е по – висока с към 30 %. „ Имаше решение, с което се понижи ДДС-то на топлофикациите от 20% на 9%, които малко компенсират повишаването, само че жителите би трябвало да знаят, че цените са вдигнати с към 30 % спрямо предишния отоплителен интервал. И в този момент, когато получат изравнителните си сметки, ще би трябвало да си сметнат и ДДС–то, което още веднъж е 20 %. Пресмятането на дължимите суми, обаче, е по-сложно, и в случай че хората имат въпроси, би трябвало да ги насочат към „ Топлофикация ”. Там са способените органи, които би трябвало да обяснят по какъв начин да се сметне Данък добавена стойност ”, сподели още Огнян Димитров. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР