Особена загриженост за бъдещето на Европа изрази папа Франциск в

...
Особена загриженост за бъдещето на Европа изрази папа Франциск в
Коментари Харесай

Папа Франциск с историческо обръщението от пустата катедрала Св. Петър“

 Особена угриженост за бъдещето на Европа изрази папа Франциск в обръщението си във връзка католическия Великден. Жизненоважно е съперничествата, съществували преди Втората международна война, " да не получат мощ “ вследствие на пандемията, съобщи той от пустата катедрала " Св. Петър “.

" В момента Европейският съюз е изправен пред епохално предизвикателство, от което ще зависи освен бъдещето му, само че и бъдещето на целия свят “, съобщи Франциск.

Думите му бяха като ехтене на позиция на италианския министър председател Джузепе Конте, чиято страна бе измежду най-тежко засегнатите от експлоадирането на COVID-19. През седмицата министър-председателят на Италия съобщи, че коронавирусът може да срути Европейския съюз. В момента нациите на Европейския съюз са разграничени по какъв начин да оказват помощ на стопанската система на континента да се възвърне - като Италия и други членове на еврозоната, поддържат концепцията за поемането на общ дълг посредством така наречен " коронаоблигации ", до момента в който Германия, и Холандия се опълчват на това.

" Това не е време за разделяне. Не е време и за равнодушие, тъй като страда целият цвят и би трябвало да бъде единен пред пандемията. Безразличието, егоцентризмът, разделянето и забравянето за другия не са думи, които бихме желали да чуваме в настоящия миг “, сподели папа Франсиск.

Папата повтори апела за преустановяване на огъня " във всички краища на света “, осъди производството на оръжие и съобщи, че пандемията би трябвало да подтикне водачите най-сетне да прекратят продължителните войни, като тази в Сирия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР