Основното приложение e мониторинг и управление на инфраструктуратаМного телеком оператори

...
Основното приложение e мониторинг и управление на инфраструктуратаМного телеком оператори
Коментари Харесай

Изкуственият интелект навлиза в телекомите

Основното приложение e мониторинг и ръководство на инфраструктурата

Много телеком оператори започнаха да опитват и внедряват изкуствен интелект в своите организации

Телеком промишлеността ще влага няколко десетки милиарда $ в технологии за изкуствен интелект (AI), включително програмен продукт, съоръжение и услуги, в околните няколко години, предвижда изследователската компания Tractica.

Според експертните оценки, в интервала от 2016 до 2025 година доставчиците на телекомуникационни услуги ще изразходват към 36,7 милиарда $ за разнообразни AI решения. Основният сюжет за потребление на AI в телеком бранша е обвързван с внедряване на принадлежности за мониторинг и ръководство на мрежовата инфраструктура – над 60% от вложенията ще бъдат изразходвани точно в това направление.
още по тематиката
Сред останалите основни приложения на AI анализаторите причисляват внедряването на виртуални асистенти в отделите за потребителско обслужване и маркетинг, основаване на интелигентни системи за ръководство на взаимоотношенията с клиенти (CRM), застраховане на сигурността, прогностично техническо обслужване и намаляване на следствията от измами.

„ Телекомуникационната промишленост съзря за AI решенията, които за сметка на автоматизацията разрешават да бъдат понижени разноските и нараснала успеваемостта. Много телеком оператори започнаха да опитват и внедряват изкуствен интелект в своите организации “, отбелязва Tractica.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР