Основното предизвикателство пред света остава рискът от глобален военен конфликт

...
Основното предизвикателство пред света остава рискът от глобален военен конфликт
Коментари Харесай

Румен Радев: Рискът от глобален военен конфликт е основното предизвикателство пред света

Основното предизвикателство пред света остава рискът от световен боен спор и подкопаването на икономическите и обществени системи в международен мащаб от войната в Украйна, съобщи президентът Румен Радев на брифинг за български медии в централата на Организация на обединените нации, оповестиха от Прессекретариата на президента.

" Тези амбициозни цели бяха сложени още през 2015 година и днешната среща бележи средата на интервала за тяхното реализиране ", съобщи президентът, като цитира думите на генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, че единствено 15 % от тези цели следва да бъдат изпълнени.

" Една голяма част от тях са в застой, а при други има сензитивен декаданс ", сподели Радев. Причините за това, съгласно него, включват COVID-19, енергийната рецесия, военните спорове, измененията в климата.

" Всичко това оказва отрицателно въздействие върху нашето общо развиване, върху бедността, образованието, опазването на здравето ", сподели още Румен Радев след началото на Срещата на върха за Целите на стабилно развиване под егидата на Общото заседание на Организация на обединените нации.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР