Основното обвинение към властаимащите дойде от Мика Зайкова - част

...
Основното обвинение към властаимащите дойде от Мика Зайкова - част
Коментари Харесай

Икономисти видяха “пълно безобразие” в плана на властта за въвеждане на еврото

Основното обвиняване към властаимащите пристигна от Мика Зайкова - част от парламентарната група на “Има подобен народ” в предходния парламент. Думите й са в унисон с обвиняванията от страна на групировката на Слави Трифонов, които предходната седмица обявиха, че Асен Василев взема решение еднолично за проекта за приемане на еврото.

Зайкова е безапелационна - това решение би трябвало да се вземе оптимално обществено.

“За да се прави скрито, с цел да не се пита обществото, с цел да не се пита Народното събрание - значи, че има нещо, което е притеснително. Най-притеснителното е курсът лев-евро. Ние така и така имаме една от най-високите инфлации, това ще я напомпа още повече”, предизвести тя.

Зайкова предвижда, че в този момент инфлацията у нас ще доближи 19-20%.

Икономистът Стоян Панчев е на същото мнение. Според него проектът се прави без да е показан обществен разбор на Българска народна банка.

" Когато той излезе, би трябвало да бъде коментиран, да има спор. Минимум би трябвало да мине през Народното събрание. Трябва да мине през необятно разискване с учени и специалисти. Това е фундаментална смяна, след която няма връщане назад”, акцентира той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР