Основното ми опасение е, че ще бъде внесен Закон за

...
Основното ми опасение е, че ще бъде внесен Закон за
Коментари Харесай

Делян Добрев: Ако Василев внесе бюджет със завишени приходи, ще настоявам да се отхвърли веднага

Основното ми безпокойство е, че ще бъде импортиран Закон за държавния бюджет за 2024 година със мощно повишена приходна част. За да могат да бъдат спазени трите % недостиг, а от другата страна да могат да харчат за това, което си пожелят.

Това сподели на конференция в Хасково депутатът от ГЕРБ Делян Добрев, представен от Българска телеграфна агенция. " Тяхното държавно управление и този финансов министър надали ще останат до края на идната година, с цел да осъществят този бюджет в своята целокупност ", предвижда Добрев.

Любопитен съм да видя какъв бюджет ще предложи " сглобката " или " смяната ", уточни преди този момент Добрев. Защото в последните две-три години харчеха от готовите пари в страната - главно от енергийните сдружения, откъдето източиха над 3,5 милиарда лв.. Вземаха заеми, с цел да харчат. Спряха всички инфраструктурни планове, с цел да подвигат пенсии, разясни депутатът.

Нашата оценка е, че приходите за идната година надали ще надвишават значително осъществяването на бюджета през тази година. Не плануваните доходи, а осъществяването на бюджета. Изпълнението на бюджета евентуално ще бъде с два милиарда по-малко, в сравнение с заложеното, означи Добрев. Той добави, че по този начин приходната част за идната година още при внасянето на бюджета от финансовото министерство би трябвало да бъде с такава реалистична преценка за приходната част.

Ако тя е повишена както чуваме, примерно с осем милиарда лв., аз ще упорствам пред моята парламентарна група този бюджет да бъде отритнат още на първо четене и да бъде върнат на финансовия министър да си го поправи, съобщи Добрев. Относно подготвяните данъчни закони той уточни, че евентуално ще има отново " лекомислени неща ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР