Основното между потребителите и доставчиците е доверието. В резултат на

...
Основното между потребителите и доставчиците е доверието. В резултат на
Коментари Харесай

Мая Манолова: Вече няма доверие между енергото и потребителите



Основното сред потребителите и доставчиците е доверието. В резултат на метода, по който се извърши договорката за „ ЧЕЗ-България” то е сринато. Това разяснява в студиото на „ Тази сутрин” по бТВ омбудсманът Мая Манолова.

„ Всеки един проблем с надписана сметка, неточност в сметката или повреда може да се излее в доста съществено неодобрение точно поради неналичието на доверие”, предизвести тя.

Според нея договорката с влизането на „ Инерком” в енергото на Западна България е била непрозрачна и към момента не знаем нито какви са капиталите зад нея, нито до каква степен купувачът има опит да ръководи компанията.

„ Единственият орган, който има действителни пълномощия да управлява тази договорка, е заел нормалната си позиция на непряк наблюдаващ – това е КЕВР”, акцентира Манолова.

Според нея са нужни законови промени, които от една страна да покачат присъединяване на институциите при наблюдението и контрола на сходни покупко-продажби, а от друга – да дадат опция на страната при идентични условия да има преимущество при изкупуването на такива компании.

Манолова акцентира, че това визира освен ЧЕЗ, само че и „ Енерго-Про” и ЕВН, против които има „ многочислени и основателни” недоволства.

По тематиката със стрелбата в Пловдив омбудсманът разяснява, че е належащо правоохранителните органи да си бъдат на мястото, тъй като „ битовата престъпност е в действителност чудовищна”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР