Основно заразата се разпространява в момента в детските градини и

...
Основно заразата се разпространява в момента в детските градини и
Коментари Харесай

Според проф. Богов план за управление на пандемията има обаче локдаунът е след Черния петък и преди Коледния пазар

" Основно болестта се популяризира сега в детските градини и. Трябва да знаете, че всички инфектирани – и медици, се заразяват най-много от учебните заведения - тъй като учениците се заразяват, само че те не боледуват. Родителите се заразяват от децата. Това е главният проблем, по тази причина са спрени учебните заведения и детските градини. Лекарите не се заразяват от средата, в която работят, толкоз, колкото от външния си контакт.
Грешка ли беше, че учебните заведения изобщо отвориха? По моему, да. Това е главното, тъй като няма доктор, който да се е заразил в работна среда, има единици, несъмнено. "
 Красимир Вълчев: Училищата бяха нарочени за идеалния провинен Красимир Вълчев: Училищата бяха нарочени за идеалния провинен
" Не можем да си позволим да затворим за месеци. Училищата бяха нарочени за идеалния провинен, тъй като втората вълна съответства със отварян...
Това сподели пред btv проф. доктор Димитър Богов – шеф на Александровска болница по ограниченията, които влизат в действие довечера.
" Не бих споделил, че са закъснели . Това е огромен разбор, който е юридически в предходния интервал, и има строги критерии, по които се вземат решения. Бих споделил, че болни над 600 на 100 000 души е една от горните граници, която постанова вземането на малко по-стриктни ограничения. Разбира се, има подобен рисков проект , само че ние се ръководим от наставления, които са европейски и това, което следим в прилежащи и европейски страни. ", сподели още той.
Стана ясно, че рисков проект за реакция в пандемията България има, само че никой отвън НОЩ и държавното управление, не го е виждал.

Г-н Хекимян и по-строги да бяха ограниченията – доста от хората нямаше да са удовлетворени още веднъж. В диалозите достигнахме до извода, че кварталните магазини и тези, които дублират разнообразни артикули от, би трябвало да останат да работят. Защото има хипотеза,че в моловете се струпват огромно количество хора. Смело мога да кажа, че ние не сме дисциплинирани. Това са огнища на зараза , тъй като в случай че в един дребен магазин може да се сътвори стройна органиация по допускане на до 2-3 души за пазар и отдалеченост. В мола – през днешния ден е финален работен ден и черен петък, съм сигурен, че в случай че отидат ваши сътрудници оператори – може да бъдете сигурни какво ще видят. Почти съм сигурен, че ще е стълпотворение. ", разяснява проф. Богов.
Не стана ясно обаче за какво не беше спряна тази тази опция от извършване на покупки за Черен петък, откакто е известно какво ще се случи в моловете през днешния ден.
 Локдаунът - към този момент под формата на заповед. Ето какви са рестриктивните мерки Локдаунът - към този момент под формата на заповед. Ето какви са рестриктивните мерки
Министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов подписа през днешния ден заповедта, с която се регламентира въвеждането на ограничаващи ограничения зара...
То ще е такова и след 21 декември? " Отпускането на ограниченията ще бъде гладко след 21ви. И още веднъж ще призоваваме за съблюдаване на отдалеченост и маски, тъй като представете си на 21ви всички да хукнат по огромните магазини, моловете и на открито, резултатът няма да бъде забележителен . ", сподели още той.
Според шефът на Александровска болница след 14 дни броят на умрелите ще спадне - показвали го " разбори, които се вършат въз основата на критерии, които следваме от развити европейски страни ".
Ситуацията в Александровска болница:
" В Александровска болница – обстановката е комплицирана и динамична, само че за момента се оправяме. Имаме сътрудници на първа линия, които 1 месец не са се прибирали. Имаме доброволци – медици 5 и стажанти – 6 курс, това са 13 души. Има и други 8 доброволци, които оказват помощ за хигиената. Нещата за момента са под надзор , само че постоянно имаме зов за повече доброволци. ", сподели той.
Повече от 85 медици от Александровска болница са инфектирани с ковид. Очаква се да завърши карантинният им интервал и те да се върнат на работа.
 Отровното трио с въпроси към премиера Борисов за локдауна Отровното трио с въпроси към премиера Борисов за локдауна
Решението на Министерския съвет за налагане на локдаун е следващото несъответстващо деяние на Бойко Борисов и компания, се споделя в текст,...
В здравното заведение всекидневно борбата с заболяването губят сред двама и четирима пациенти. Най-засегната група остават хората над 60-годишна възраст и тези със съпътстващи болести , стана ясно още от думите на проф. Богов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР