Основно училище започна война срещу родителите, като ги таксува, ако

...
Основно училище започна война срещу родителите, като ги таксува, ако
Коментари Харесай

Училище таксува родителите, които вземат децата си по-късно

Основно учебно заведение стартира " война " против родителите, като ги таксува, в случай че вземат децата си късно.

Учителите в началното учебно заведение на Английската черква „ Свети Петър “ във Фолкстоун, Кент, споделят, че закъснението на родителите води до това, че не могат да се оправят с работата си.

В бюлетин шефът Тони Браун предизвести, че съгласно разпоредбите учениците ще бъдат настанени в клуб за следучилищни занимания и родителите ще бъдат таксувани с £6 за привилегията.

 „ Имаме възходящ брой деца, които биват прибирани късно в края на деня, без офисът да бъде осведомен или да се извини на личния състав. Персоналът има работа за дотъкмяване, откакто децата са били освободени и идването късно, с цел да вземе детето ви, не разрешава на личния състав да може да продължи работата си.„ От период 2 децата, които закъсняват от учебно заведение повече от веднъж, ще бъдат сложени в клуб след учебно заведение и ще се ползва такса от £6,00.

„ Разбираме, че от време на време закъснението не може да бъде избегнато и в тези случаи е значимо да се обадите в офиса на учебното заведение, с цел да знаем, че закъснявате “, гласи позицията.

Съветникът Никола Кийн поддържа този ход, заявявайки: „ Не мисля, че това е безразсъдно, защото децата могат да бъдат доста разтревожени, в случай че родителите им закъснеят да ги вземат. Не лишава доста време на родителите да уведомят учебното заведение, в случай че ще закъснеят. Просто предизвиквам всички родители да поддържат връзка ясно с тях. Ще бъда доста сюрпризиран, в случай че учебното заведение фактически би трябвало да наложи това ".

Съветът на окръг Кент удостовери, че нито един родител не e бил таксуван след въвеждането на новите правила, написа Metro.

Говорител сподели: „ Родителите бяха осведомени при започване на ноември 2023 година, че учениците, които закъсняват от учебно заведение повече от веднъж, ще бъдат сложени в клуб за следучилищно образование и може да бъде приложена такса от £6.

„ Училището прави оценка, че може да има случаи, при които късното събиране е неизбежно, и просто моли родителите да държат учебното заведение в течение.

„ Училището работи в тясно съдействие с родителите и откогато беше направено това известие, никой родител не е бил помолен да направи такова заплащане. “

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР