Основно училище Христо Ботев“ в сливенското село Самуилово чества 150

...
Основно училище Христо Ботев“ в сливенското село Самуилово чества 150
Коментари Харесай

Тържествено откриват бюст- паметник на Христо Ботев в двора на училището в Самуилово, което чества 150-годишен юбилей

Основно учебно заведение " Христо Ботев “ в сливенското село Самуилово празнува 150 години от основаването си. По този мотив, на следващия ден, 14 декември, тържествено ще бъде открит бюст - монумент на едноименния патрон на образователното заведение. Церемонията ще се състои от 12 часа в двора на учебното заведение.

Вече век и половина, от далечната 1874 година, Основно учебно заведение " Христо Ботев “ дава най-ценното на своите възпитаници – светлина, сътворена от знанието, наслади и безредици, формирали генерации поданици на селата Самуилово, Гергевец, Глуфишево, Панаретовци, Чокоба и Мечкарево.

Настоящата образователна година е специфична за учителите и учениците от учебното заведение и по тази причина тя ще бъде маркирана с редица действия – състезания за рисунки и есе, викторини, спортни надпревари, среща на поколенията, издаване на юбилеен вестник, слагане на бюст-паметник на патрона на учебното заведение Христо Ботев.

Във връзка с честването на юбилейната година, учебно заведение " Христо Ботев “ разгласи конкурс за рисунка на тематика " Моето учебно заведение – през вчерашния ден, през днешния ден и на следващия ден “. Целта на състезанието е да се предизвикат учениците да потърсят информация за учебния живот през годините и вековете, и, употребявайки своето мислене, въображение и креативен умения, да изразят на лист хартия по какъв начин си показват учебния живот през днешния ден, в предишното или в бъдещето. В проявата вземат участие деца от 7 до 13 години, разпределени в III възрастови групи.

От най-красивите творби ще бъде подредена галерия в постройката на учебното заведение, а наградените произведения ще бъдат оповестени в юбилейния вестник, отдаден на 150-годишния път, преминат от хиляди възпитаници, път, по който ще тръгнат и потомците им.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР