Основно училище „Елин Пелин“ отбеляза Деня на розовата фланелка, посветен

...
Основно училище „Елин Пелин“ отбеляза Деня на розовата фланелка, посветен
Коментари Харесай

ОУ „Елин Пелин“ отбеляза Деня на Розовата фланелка

Основно учебно заведение „ Елин Пелин “ означи Деня на розовата фланелка, отдаден на толерантността и битката с издевателството в учебно заведение. Специален посетител на тържеството беше кметът на регион „ Западен “ Димитър Колев.

Денят беше маркиран с разнообразни просветителни начинания за всички класове. Учениците демонстрираха знаци на положителното държание, подредиха дърво на полезностите, имаше и буквословица. Децата създадоха още лабиринт на положителните думи и показаха дефиле на постери и плакати, направени от обособените класове. Заедно с кмета Димитър Колев сътвориха и самобитен кръг на страстите. За положителното въодушевление на всички се погрижиха гениите от вокална група „ Елина”.

Денят за битка с издевателството в учебно заведение или както е по-известен Денят на розовата фланелка се отбелязва в последната сряда на месец февруари. Той носи началото си от случай, станал в учебно заведение в канадска провинция Нова Скотия. При разкриване на образователната година през септември 2007-ма година по-големите възпитаници са се подигравали и тормозили един деветокласник по тази причина, че пристигнал на учебно заведение с розово поло. На идващият ден двама негови съученици – Дейвид Шепърд и Травис Прайс вземат решение в символ на взаимност да купят и разпространят измежду съучениците си 50 розови тениски в поддръжка на унизеното момче. Тази тяхна самодейност бързо става известна и измежду учениците от други учебни заведения и единствено четири години по-късно към един милион деца от над 25 страни означават този ден с разнообразни прояви.











Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР