Основно от преференциите става проблема с невалидните бюлетини. Това са

...
Основно от преференциите става проблема с невалидните бюлетини. Това са
Коментари Харесай

Димитър Ганев: ГЕРБ ще се мобилизира за втория тур в София заради районните кметове. Интересно е дали ще се гласува за Терзиев или Григорова

" Основно от преференциите става казуса с невалидните бюлетини. Това са неточности на растежа, ще се свикне и с тези преференции ". Това съобщи социологът Димитър Ганев от " Тренд " в утринния блок на " Нова телевизия ".

" Много мъчно ми се коства втория да стане първи в София. Дистанцията е огромна. Изглежда Васил Терзиев като любимец. Много е основно държанието на ГЕРБ. Първо, какъв брой от тях изобщо ще излязат и какво държание ще имат. Те ще бъдат оптимално мобилизирани. Това ще е поради районните кметове. Защото в доста от регионите техни претенденти отиват на балотаж. Всъщност, отиването на балотаж на Григорова, а не на Хекимян, е доста неприятна вест за техните районни кметове. Защото просто на втория тур те няма да могат да разчитат значително на електората на ГЕРБ, тъй като когато нямате претендент за кмет на огромна община, мотивацията пада. Тоест, ГЕРБ ще направи оптимално изпитание да изкарат хората си поради районните кметове. Тук към този момент е въпросът те дали ще гласоподават за кмет и по какъв начин ще гласоподават. И е основно държанието на водача на групировката ", сподели той.

" В последните 48 часа има по-голяма поляризация сред двамата сътрудници в ръководството. Борисов бе споделил, че там, където няма негови претенденти на балотаж, ще поддържа Политическа партия, само че той няма да го направи просто по този начин. Той ще изиска нещо в подмяна - там, където се отива на балотаж на претендент на ГЕРБ против различен, който не е от ПП-ДБ. Ще желае поддръжка за поддръжка. На този стадий се колебая, че ПП-ДБ ще дадат по този начин елементарно поддръжка на ГЕРБ за втория тур. ПП-ДБ има доста съществено наличие в общинските препоръки. Партиите от ръководещото болшинство нямат опция в страната. Аз не виждам балотаж на претендент на " Възраждане ". Има Такъв Народ не е мъртво, само че остава на 4-5 %. Българска социалистическа партия направи пробив в София, само че това не е пробив на Корнелия Нинова и всички са наясно с това. 

Очевидно е, че при Ваня Григорова има политическо бъдеще. Ще се роди нова политическа звезда в лявото пространство ", съобщи още Ганев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР