Основният туристически поток по родното Черноморие си остават българите. Вярно,

...
Основният туристически поток по родното Черноморие си остават българите. Вярно,
Коментари Харесай

Министърът на туризма: Морето ни е прекрасно, но проблемът с липса на кадри остава

Основният туристически поток по родното Черноморие си остават българите. Вярно, че нашият туризъм се развива в изискванията на огромна конкуренция със съседите ни от Гърция и Турция, само че нашия туристически артикул има своята уникалност. Тук си е нашето място, нашата страст, тук е прелестно. Българите са добре пристигнали на нашето Черноморие. Това съобщи в ефира на bTV от к.к. " Слънчев бряг " служебният министър на туризма Евтим Милошев.

Относно това какви цени да чакаме по родното море тази година, министър Милошев акцентира, че това е въпрос на комерсиална политика и няма по какъв начин страната да се меси или да постанова регулация.

Той уточни още, че цената на шезлонга и чадърите са закрепени съгласно концесионните контракти и договорите за наем. Освен българите, отрасловият министър уточни, че най-вече летовници чакаме от Румъния, Полша, Англия, Чехия, Германия и даже Израел, макар спора в Близкия изток.

Министърът призна, че има компликации и една от тях е неналичието на медицински експерти. Според него сегашните концесионери и наематели към този момент са в заварено състояние по остарялата разпоредба. " Надявам се да има положително решение до края на май, с цел да продължи сезонът по регулацията за водно-спасителна разпоредба ", добави Милошев. Особеното е, че усложненията идват от липса на фрагменти.

Той обаче открои главният проблем за сектора, който си остава острата липса на фрагменти. Огромният проблем с фрагментите си остава. Това, че пазарът ни има потребност от служащи от трети страни, не е каприз, а нужда, сподели Евтим Милошев.

23 сини флага за плажове у нас тази година е самопризнание за чистотата на нашето море. В умозаключение Евтим Милошев уточни, че водата ни е чиста и моли да спрем " да си измисляме проблеми, които не съществуват ".
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР