Основният риск за усложнения при пациенти с COVID-19 е свързан

...
Основният риск за усложнения при пациенти с COVID-19 е свързан
Коментари Харесай

Проф. Иво Петров: Всички знаем, че ще има пета вълна и трябва да се подготвим за нея

Основният риск за затруднения при пациенти с COVID-19 е обвързван със сърдечно-съдовата система и този факт се потвърди от голям брой изследвания и статистически данни. Това изясни в " Говори в този момент " по Българска национална телевизия проф. Иво Петров, кардиолог и член на Експертния съвет по кардиология към министерството на опазването на здравето.

,,COVID може да " даде спусък " за усложняване на релативно устойчиво сърдечно-съдово положение и това е главно при неваксинираните``, изясни проф. Петров пред националната медия.

По думите му при така наречен цитокинова стихия следва безотговорно тромбообразуване.

Затова би трябвало да има синергия сред експертите в обособените специалности за лекуване на пациента. Има протоколи, които защищават от затруднения, тъй че в този аспект сме напред в разбирането на патофизиологията на болестта, обясни проф. Петров.

Като образец за това проф. Петров уточни случай отпреди 2-3 седмици, когато лекарите са избавили 90-годишна жена с Коронавирус и тромбоза в мозъка.

,,Цялото ми семейство е имунизирано - започвайки от майка ми и стигайки до 15-годишния ми наследник. Аз имам вяра в науката``, безапелационен е проф. Петров и допълни, че и доста висок % от медицинските експерти в болничното заведение му също са имунизирани.

За съжаление в България се оказа, че четвъртата вълна е най-тежка. На международно равнище 52% от популацията е имунизирано, а забележете - в България е единствено 26%. Хората трябваше да бъдат точно положително осведомени какво съставлява имунизацията и да вземат вярното решение. Всички ние знаем, че ще има пета вълна и ние би трябвало да се подготвим за това, което следва, предизвести той, написа Novini.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР