Основният ремонт на Автогарата в Плевен ще приключи в срок,

...
Основният ремонт на Автогарата в Плевен ще приключи в срок,
Коментари Харесай

Основният ремонт на автогарата в Плевен ще приключи в срок

Основният ремонт на Автогарата в Плевен ще завърши в период, заяви пред публицисти кметът Георг Спартански, съобщи Българска телеграфна агенция.

Към момента са приключени строително-ремонтните действия по фасадата на постройката, положени са и няколко пласта асфалт на плаца, където ще маневрират рейсовете. Изграждат се спирконавесите, напредват и дейностите по вътрешния ремонт. Изместен е методът за рейсовете и към този момент няма да се получава запушване към автогарата. По нов метод е изработен и изходът.

В самата автогара пространствата ще бъдат климатизирани с обезпечен достъп на хора с увреждания. Предвидени са и стаи за майки с деца.

"Ремонтът бе неотложен, с цел да може Автогарата да дава отговор на условията на Наредба 33 на транспортното министерство, която слага редица условия за издаване на лиценз ", акцентира Спартански. Той разясни, че таксите, които частните превозвачи заплащат на автогарите, с цел да употребяват услугите им по прекъсване, товарене и разтоварване на пасажери, влизат в общинските бюджети непосредствено. "През годините плевенската автогара ни носеше доходи в размер на към 600 000 лева годишно ", уточни кметът и добави, че без лиценз автогарата ще стане автоспирка без да носи доходи.

Около 2 млн и 183 хиляди лв. е приблизителната стойност на плана. Спартански напомни, че ремонтът се осъществя с заем от Фонда за градско възобновяване и развиване, който дава опция да се подкрепят общините с нисколихвени капиталови заеми за планове от публично значение.

Строително-монтажните работи би трябвало да завършат до 13 януари 2022 година, след което ще бъде завършена документалната част и ще се чака държавна приемателна комисия за обекта.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР