Основният проблем за разрешаване пред МВР във връзка с новата

...
Основният проблем за разрешаване пред МВР във връзка с новата
Коментари Харесай

Основен проблем пред МВР за новата учебна година остава разпространението на наркотици край училищата

Основният проблем за разрешаване пред Министерство на вътрешните работи по отношение на новата образователна година остава разпространяването на опиати в и към учебните заведения, съобщи пред публицисти зам.-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов.

По думите му през последната година Министерство на вътрешните работи е постигнало доста положителни резултати, само че това "грозно събитие " не се приключва. Той увери, че във всички градове има засилено наблюдаване от дежурни оперативни служащи, които неявно за обществото работят за секване на разпространяването.

"МВР е органът, който освен към 15 септември има отношение към българското учебно заведение, само че то е на вниманието ни през цялата година. Това, което най-вече ни тревожи, е разпространяването на опиати - извънредно сериозен и значим проблем ", уточни зам.-министърът.

Според него доказателствата по отношение на разпространяването на опиати се събират извънредно мъчно. Често се употребяват малолетни разпространители на дрога и откакто полицията ги залови, с изключение на с публично неодобрение, не може да се санкционират по различен метод. Затова "не бива погледите да са отправени единствено към Министерство на вътрешните работи и съда, а към цялото ни общество - учители, родители, други държавни институции ".
Стефан Балабанов бе в Ловеч за откриването на новата образователна година в СУ "Тодор Кирков ", където бе образувана първата в страната паралелка по специалност "Охранител ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР