Основният проблем за българските граждани е инфлацията. Тя е следствие

...
Основният проблем за българските граждани е инфлацията. Тя е следствие
Коментари Харесай

Васил Велев: Цените на горивата у нас трябва да са най-ниските в ЕС, нещо не е наред


„ Основният проблем за българските жители е инфлацията. Тя е разследване на високите цени на електрическата енергия, природния газ и горивата. Тези три съставния елемент би трябвало да бъдат ръководени, с цел да предотвратим идващото огромно наводняване “.

Това разяснява в „ Тази заран “ Васил Велев, ръководител на Асоциацията на индустриалния капитал в България.

Той напомни, че електрическата енергия е ниска за потребителите и бизнеса, само че за природния газ и течните горива обстановката не е такава.

„ Цените на течните горива у нас би следвало да бъдат най-ниските в Европейски Съюз. Акцизите ни са най-ниски, индустриалните разноски са най-ниски, петролът е с към една трета под пазара на сорта „ Брент “. Има три страни в Европейски Съюз, които са с по-ниски цени от нас. Това би трябвало да ни подсказва, че нещо не е наред “, добави Велев.

Според него Европейският съюз не трябва да вкарва таван на цените на съветския газ, защото това е спомагателна интервенция в пазара.

Асоциацията на индустриалния капитал ще изпрати писмо до управляващите с искане да се продължат актуалните ограничения за обезщетения за високите цени на електрическата енергия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР