Основният проблем вече е решен. То е в споразумението между

...
Основният проблем вече е решен. То е в споразумението между
Коментари Харесай

Николай Денков преди блокадите на фермерите: Ние оставаме с протегната ръка, кабинетът е готов за диалог

„ Основният проблем към този момент е решен. То е в съглашението сред Европейска комисия и Украйна. Разговарях с премиера на Украйна, защото неговата страна избра да наложи ограничавания, с цел да не се пренасити пазарът. От нас се чака да определим от кои артикули какви количества да приемем. Поканихме организациите за диалог, с цел да търсим решение. Вместо да се отзоват, те заплашиха с блокади. Ние оставаме с протегната ръка и ще подновим разговора във всеки един миг “

Това разгласи министър председателят Николай Денков от Министерския съвет преди утрешните блокади по пътища в страната и на граничните пунктове от страна на зърнопроизводителите.

„ Те са на големи загуби поради скъпата себестойност на декар “, уточни Илчовски, който не крие, че още на 20 години става милионер от производството на зърно

Представители на сегашните протестиращи са провеждали срещи с министъра на земеделието Кирил Вътев. Кабинетът е подготвен за разговор с представители на организации от всеки подсектор, уточни той.

Премиерът е безапелационен, че няма да се позволяват артикули от Украйна, които не дават отговор на стандартите и ще има спомагателен надзор.

„ Уважавам труда на всички производители и съм подготвен да работя с всеки един от тях, който е подготвен да се решат проблемите, натрупвани с години. Ако някой от тях се е засегнал от тези думи, аз съм подготвен да се извиня. Но има други и на тях не виждам защо да се оправдавам – това са тези, които получават „ лъвския къс “ от многомилиардните помощи, дадени през последните години, с които си построиха вили, купиха си яхти и скъпи коли. Голяма част от тях са в сърцето и организацията на този митинг “.

Ще се преразгледа методиката на преразпределение на дотациите, с цел да бъде по-справедливо разпределението към дребните и междинни производители.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР