Основният проблем при Кирил Петков е, че не знаем до

...
Основният проблем при Кирил Петков е, че не знаем до
Коментари Харесай

Петър Николов: Очаквам тежък сблъсък между Радев и Петков

„ Основният проблем при Кирил Петков е, че не знаем до какъв брой той е наясно със сложността на обстановката и дали осъзнава проблемите “
„ Очаквам тежък конфликт сред Радев и Петков. Политическата система в България е такава, че спор сред президента и премиера на страната постоянно поражда. Такива имаше сред Желю Желев и Филип Димитров, сред Иван Костов и Петър Стоянов, както и сред Първанов и Станишев”. Това съобщи депутатът от ГЕРБ-СДС Петър Николов в предаването „ Офанзива “ по Нова нюз по отношение на упованията му при започване на втория мандат на Румен Радев.

„ Това държавно управление, което е пристигнало сега, уволнява и сменя не хора на ГЕРБ, а хора на Радев – т.е. тези, които са назначавани в последните месеци. Виждаме напрежението, което към този момент се появява. Виждаме също и напрежение сред партиите в ръководещата коалиция и Радев”, сподели още той.

Николов разяснява и апела на Русия от петък НАТО да изтегли силите си от страната ни.

„ Светът навлиза в рисково време. Този спор ще става все по-горещ. България е фронтова страна, в басейна Черно море граничим и с Украйна, и с Русия, тъй че на президента колкото и да му се желае да избяга от тематиката, няма по какъв начин това да се случи. Предполагам, че през идващите дни ще чуем нещо като отговор”, съобщи депутатът от ГЕРБ-СДС.

„ Радев стана президент на България с недвусмислената помощ на проруски сили. В течение на години той обслужваше съветските ползи у нас”, разяснява още националният представител.

„ Тъй като той сглоби коалиция, в която сега вземат участие искрено антизападни и антинатовски сили като Българска социалистическа партия, по този начин вземат участие и сили, които са артикул на западната интервенция в българката политика. Такъв парещ спор, какъвто следва, няма по какъв начин да не разцепи тежко министрите и няма по какъв начин да не сътвори спор сред президента, премиера и правителството”, добави Николов.

По думите му в българската политика има политически сили, които се пробват да пазят салдото и да отстояват българката политика, само че има и такива, които са в единия или другия вектор.

„ Това което следва да се случи е разлом сред обособени министри в кабинета”, сподели той.

„ Основният проблем при Кирил Петков е, че не знаем до какъв брой той е наясно със сложността на обстановката и дали осъзнава проблемите”, добави Петър Николов.

Според него визитата на Петков в РСМ е била пагубна. „ България не желае нищо, не трябваше Петков да върви първи. Това държавно управление е основано, с цел да съобщи нашата позиция. Той тупка топката и печели време “, сподели Николов.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР