Основният проблем на хората е прогресивното обедняването, задача номер едно

...
Основният проблем на хората е прогресивното обедняването, задача номер едно
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ от Казанлък: Луксът да се връзваме на месии ни струва 40 милиарда дълг. За да спрем обедняването, време е за ДПС!

Основният проблем на хората е прогресивното обедняването, задача номер едно е да го спрем. Освен че всички ние обедняхме, обедня и страната. Дългът на страната ни е над 40 милиарда. Ще го плащаме и ние, и внуците на внуците ни. Това е луксът да се връзваме на всякакви задачи, съобщи ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ на предизборна среща в Казанлък. В нея участваха заместник-председателят на партията Халил Летифов, евродепутатите Искра Михайлова и Атидже Вели, както и специалистът по обществена политика доктор Хасан Адемов.

Карадайъ напомни, че до 2009-та, когато Движение за права и свободи бе във властта, фискалният запас е беше 8,5 милиарда лв. и имахме единствено 1,5 милиарда лв. дълг.

Борисов пристигна на власт, като говореше за неприятната тройна коалиция, а 10 години разкош на едноличното му ръководство ни струваше 21,5 милиарда лв. дълг. После пристигнаха едни други, които се нарекоха умни и красиви. Били смяна, но смяна от неприятно към по-лошо. Видяхме, че макар че споделят „ Има по какъв начин ”, се оказа, че не знаят по какъв начин и дългът към този момент надвиши 40 милиарда лв., добави водачът на Движение за права и свободи.

Той разгласи и изхода от обстановката.

Обедняването може да се пребори единствено с вложения. Доказахме го до момента в който бяхме във властта. Вложенията бяха стигнали до 13 милиарда лв., напомни Карадайъ.

Той е безапелационен, че обедняването няма по какъв начин да се спре с таван на цените.

По пазарен механизъм ще произвеждаме продукция, пък с непазарни принадлежности ще им се дефинират цени - няма по какъв начин да стане това, съобщи Карадайъ.

Лидерът на Движение за права и свободи съобщи, че главната част от вложенията се вършат със средства от Европейски Съюз. Той добави, че от 60-те милиарда лв., заделени за България в Стратегическия проект за земеделието, в Плана за възобновяване и резистентност и в оперативните стратегии, към този момент има нула реализация. Той напомни, че стартът на реализацията на тези средства трябваше да стартира 2021 година, а разписването на проектите трябваше да се случи през 2020 година. Тогава на власт беше ГЕРБ, които вместо да пишат проекти, желаеха да вършат дерогация, съобщи Карадайъ, като визираше бъдещето на старозагорския район, обвързвано с енергетиката.

Той напомни негова среща по това време с еврокомисаря по енергетика в Европейската комисия, когато още тогава е имало упреци към България, че закъснява с Плана, за разлика от Гърция и от Полша.

Вместо да седнат да напишат Плана, ръководещите тогава говореха за дерогация. Никой не желае от през днешния ден за на следващия ден да затваряме централите, само че ясно ни се сподели, че това замърсяване няма да е постоянно. Предложихме през есента на 2020 година да създадем кабинет с специалистите от европрограмите и всички парламентарно показани партии дружно да се ангажираме и да разпишем Плана за възобновяване и оперативните стратегии до края на 2020 година, само че ГЕРБ напук изкараха мандата и оставиха идващите да ги пишат. Резултатът го виждате - времето си тече, вложения няма, няма по какъв начин да преборим бедността, съобщи ръководителят на Движение за права и свободи.

„ Досега Движение за права и свободи е разписвала стратегиите. Това значи, че с цел да преборим бедността, с цел да спрем прогресивното обедняване, време е за Движение за права и свободи.

Време е за отговорност и разговор, да се вземат решение проблемите на хората. Време е да участваме в болшинството в Народно събрание и да излъчим постоянно държавно управление, което да взема решение проблемите на хората. Затова и мотото ни е уместно за времето “Разум, Отговорност, Диалог! “. Без разговор няма по какъв начин да се обединим, с цел да носим отговорността и с разсъдък да решаваме проблемите на хората ”, сподели още Карадайъ.

Оказва се, че правовият ред и демокрацията, които сме основали с големите старания на почетния ръководител на Движение за права и свободи доктор Ахмед Доган, са в действителност доста нежни. Демокрацията, правата  и свободите на българските жители би трябвало да се отстояват всеки ден, съобщи зам.-председателят и лидер на листата за Стара Загора Халил Летифов.

За да ги отстояваме, би трябвало да гласуваме с разсъдък и отговорност. Тогава ще има и откровен разговор, добави той.

Летифов съобщи, че всички погледи в този момент са ориентирани  към Движение за права и свободи като чакат това да е партията, която да поведе този разговор и да поеме отговорност, да е рационалната мощ.

Само Движение за права и свободи има проект за излизане от рецесия и има районни проекти. Ние знаем какви са проблемите на район Стара  Загора. Сред тях са проблемите на енергетиката, на розопроизводителите, на земеделците.  Един от най-важните е за свързаността като цяло, защото отсам минават едни от най-важните пътища - автомагистрала " Тракия ", подбалканския път, връзките север-юг. Тази съгласуваност основава голям трафик и най – черните неврологични точки, които години наред чакат своето решение, изясни Халил Летифов.

Движение за права и свободи е част от решението на казуса, без  ДПС политическата рецесия не може да бъде решена, без Движение за права и свободи не може да се откри стабилно решение на останалите рецесии, съобщи заместник-председателят на партията.

Той съобщи още, че опитите в политиката си имат цена, която я плащаме всички ние.

Експериментите водят до нови опити за сметка на сигурността на българските жители. Единствената инвестиция на нашия разсъдък е номер 13, всичко друго е компромис и задълбочаване на рецесиите. Решението на рецесиите минава през Движение за права и свободи, съобщи Халил Летифов.

Важно е в бъдещето Народно заседание да има мощна, многочислена група на Движението за права и свободи. Тази парламентарна група да бъде част от болшинството на бъдещия парламент и това болшинство да излъчи постоянен кабинет, който да може да направи по този начин, че да излезем от безвремието, безапелационна е и Искра Михайлова.

Ако Движение за права и свободи взе участие в него, ще излезем от безвремието, безапелационна бе Михайлова. И се аргументира: „ В тази зала ние с вас сме правили редица семинари, приказва сме доста пъти какви са сполучливите планове за района - по какъв начин да подкрепим дребния и междинния бизнес, търговците, по какъв начин да  работим и със строителния отрасъл, и със земеделските производители. Кога беше това? Когато Движение за права и свободи участваше в ръководството. ”.

Ние използваме инструментите, които познаваме и които знаем по какъв начин се развиват в Европейския парламент, добави евродепутатът. С присъединяване на Движение за права и свободи бъдещето държавно управление би трябвало  да приключи това безвремие доста бързо, тъй като Планът за възобновяване и резистентност ще свърши през 2024 година, предизвести Михайлова и уточни повода да не можем да усвояваме тези пари - поради протакането през последните 2 години и некомпетентното ръководство преди този момент.

Тя съобщи, че Движение за права и свободи ще създаде специфична стратегия за развиване на Стара Загора. Щом страната до момента не можа да го направи, в този момент с присъединяване на Движение за права и свободи това ще се случи, сподели Искра Михайлова.

Движение за права и свободи ще се погрижи за розопроизводителите по този начин, както се погрижи за българските животновъди, тютюнопроизводители, зърнопроизводители и производители на плодове и зеленчуци, увери Атидже Вели.

Нека да внесем разсъдък и да успокоим розопроизводителите. Европейската комисия не желае да забрани розовото масло, както оповестиха наши съперници. В разговор с Европейската комисия ние ще намерим рационалното решение, което да е в интерес на българските розопроизводителите. Показали сме доста пъти го по какъв начин го вършим, добави евродепутатът.

Преизчисляването на пенсиите струваше 4,5 милиарда лв.. 1/ 3 получиха нарастването, а другите не престават да чакат. Пенсионерите се радват, че пенсията е увеличена с 20 лв. или с 50 лв., само че неприятното е, че те се заплащат със заеми на страната. Възрастните хора не знаят, че внуците ще заплащат насладата на дядо си, съобщи Хасан Адемов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР