Основният проблем е свързан с военния министър - ГЕРБ не

...
Основният проблем е свързан с военния министър - ГЕРБ не
Коментари Харесай

ГЕРБ и ПП-ДБ още не са се разбрали, дадоха си нов срок - 24 часа

Основният проблем е обвързван с военния министър - ГЕРБ не желаят Тагарев, а ПП-ДБ не желаят да правят отстъпка

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ още не са се разбрали за държавно управление. Това стана ясно от думите на претендента за министър председател Мария Габриел, която приказва пред публицисти преди малко след къса среща при президента, където получи първия изследователски мандат.

Мария Габриел  посочи, че сътрудниците им от ПП-ДБ са поискали още време, само че за нея 7-дневният период бил прекомерно краен. Нужни били неповече от 24 часа.

" Нямаме разлики във връзка с целите за страната. Те са свързани с промените в правосъдната система, битката с корупцията и регулаторите. Всичко това върви ръка за ръка. Това нещо би трябвало да бъде изговорено в оптимално къс период. 7 дни е период, който не одобрявам. Трябва да създадем всичко в оптимално малко време ", добави Габриел.

От думите на досегашният министър-председател Николай Денков стана ясно, че Промяната не е съгласна със състава на проектокабинет, който им бе препоръчан от ГЕРБ. Припомняме, че най-спорна е смяната, касаеща военния министър. ПП-ДБ държат на Тодор Тагарев, до момента в който ГЕРБ имат друго предложение.

" До през вчерашния ден нямахме изясненост ще бъде ли подписано съглашението или не. Имаме единодушие, че това съглашение към този момент ще бъде подписано, в случай че би трябвало ще доуточним още текстовете. Ще погледнем и състава на Министерски съвет. Трябва да бъде подписано всичко дружно. Сутринта ни показаха състав на кабинет, той обаче е недопустим за нас и ще бъде коментиран ", сподели Никоолай Денков.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР