Основният принцип на тол таксите ще е, който руши и

...
Основният принцип на тол таксите ще е, който руши и
Коментари Харесай

Аврамова за тол таксите: Който руши и замърсява, да плаща повече

Основният принцип на тол таксите ще е, който разрушава и замърсява повече, да заплаща повече. Това сподели на брифинг министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова, съобщи " Фокус ".
" Нашите сътрудници от Световната банка изготвиха цени за тол системата. Тарифата, която през днешния ден представихме пред превозвачите, е закостенял вид, който желаеме да обсъдим ", съобщи Аврамова и уточни, че никой не е считал, че диалозите ще бъдат тихи и смирени.
" Това в действителност е една тежка, сложна, само че безпределно нужна промяна. Близо 70% от българите считат, че е по-справедливо тежкотоварните коли да заплащат повече за пътуването по републиканската пътна мрежа, разяснява тя. " Около 1 милиарда лева са нужни на година, с цел да може АПИ да извършва своите отговорности и да се движим по добра пътна мрежа ", изясни районният министър.
Тя уточни, че на превозвачите е показана композиция от цени за другите транспортни средства, както и според от екологичния клас. " Основният принцип, който е прибавен, е този, който разрушава повече, да заплаща повече и който замърсява повече, да заплаща повече ", изясни Аврамова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР