Основният обвиняем по делото за атаките в Париж през ноември

...
Основният обвиняем по делото за атаките в Париж през ноември
Коментари Харесай

Основният обвиняем за атаките в Париж през 2015 г.: Не съм убил никого

Основният обвинен по делото за офанзивите в Париж през ноември 2015 година Салах Абдеслам заяви през днешния ден пред френски съд, че в никакъв случай не убивал или ранявал никого, предадоха международните организации. При офанзивите починаха 130 души, напомня 24 часа.

" Искам да кажа през днешния ден, че никого не съм убивал и никого не съм ранявал. Дори и белег не съм оставил на някого ", сподели подсъдимият. " За мен е значимо да го кажа, тъй като от началото на този развой хората не стопираха да приказват клюки по мой адрес ", посочи Абдеслам.
Месеци след атентатите в Париж се появи основен диалог сред атентаторите
Белгийски следователи са разкрили през февруари диалог сред хипотетичния уредник на атентатите в Париж Абделхамид Абауд и един...
Прочети повече
Смята се, че 32-годишният французин от марокански генезис е единственият оживял от джихадистите, взели участие в нападенията против шест ресторанта и питейни заведения, концертната зала " Батаклан " и футболен стадион. Салах Абдеслам е единственият от 20-имата подсъдими, който е упрекнат непосредствено в ликвидиране, опит за ликвидиране и взимане на заложници. Разследващите настояват, че по време на офанзивите жилетката с експлозиви, която е носел, не се е взривила, и той е избягал от френската столица в часовете след кървавите събития.

Днес в правосъдната зала Абдеслам съобщи обаче, че самичък се е отказал да задейства пояса си с експлозиви, предадоха международните организации. " Преживях обстановка, която не доста хора претърпяват. Ситуация, в която човек прави стъпка обратно, трансформира мнението си ", съобщи Абдеслам. Той съобщи, че е чул и други хора да се отхвърлят от желанията си и да споделят: " Не съм кадърен на това, трансформирах мнението си ". Абдеслам сподели, че и той е посещавал заведения, които са посещавали хората, взети на прицел по време на атентатите в Париж. " И аз също слагах риза, слагах си парфюм, с цел да отида там. Така че да отиде на идващия ден човек в същото това кафене и да... ", съобщи Абдеслам, спирайки по средата на мисълта си. После той добави, че когато е бил към този момент в пандиза, в изолираност, той си е казвал: " Трябваше да задействаш това нещо. Такива мисли ти минават през главата, когато си самичък, в изолираност ".

Когато делото стартира предходната година, Абдеслам се разказа като боец на терористичната организация " Ислямска страна ", само че до момента не му бяха задавани въпроси по отношение на ролята му в офанзивите в Париж. Подсъдимият през днешния ден сподели също по този начин, че в никакъв случай не е пътувал до Сирия. Той изясни това с връзките, които е имал в Белгия, там са били родителите му, годеницата му, чувствал се е като в задънена улица, а в това време си е спомнял, че в Сирия са " неговите братя ". Под братя той визираше съидейници на идеята на ИД.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР