Основният мотив за тежкото убийството на Кирил Русев в София,

...
Основният мотив за тежкото убийството на Кирил Русев в София,
Коментари Харесай

СДВР: Дълг от 400 000 евро стои зад тежкото убийство в София

Основният претекст за тежкото убийството на Кирил Русев в София, по който работят проверяващите, е неуредени финансови връзки. По първична информация жертвата дължала 400 000 евро на някогашен финансов министър, който е татко на един от арестуваните. Задължението датирало отпреди 7-8 години. Това съобщи шефът на Столична дирекция на вътрешните работи основен комисар Любомир Николов пред.

Сигнал за изгубването на убития мъж е подаден от неговата майка на 5 януари към 16:00 ч.

" Такива сигнали се подават всекидневно, тук е била доста значима професионалната работа на сътрудника, който е приел сигнала. Оперативните дейности са почнали веднага с цел разкриване на тежкото престъпно действие. Установено е необичайно прекосяване на държавната граница на пострадалия с един от обвинените причинители ", разяснява Николов.

" Толкова бързо действаха в този миг нашите сътрудници, че задържаните направиха много пропуски в укриването на значими материални доказателства. В транспортното средство на двамата арестувани са открити персоналните документи на убития мъж ", разяснява още Николов. 

Той сподели, че като предполагаем физически причинител на убийството се проверява погребалният сътрудник Александър Кинов , а против другия арестуван - Петър Александров, има тъжби за лихварска активност.

" В деня на убийството, към 11:30 ч., наш чиновник от " Икономическа полиция " е провел среща с Александров в адвокатска фирма на частен правосъден реализатор. Служителят е направил инспекция във връзка със сигнал, при който дама декларирала, че парцелът ѝ следва да бъде разказан и трансфериран на господин Александров в резултат на несъблюдение на обвързване към същия ", разказа Николов. И уточни, че от там стартира следенето на обвинения.

Разкриваемостта на закононарушенията се е вдигнала много през 2023 година Над 8000 са позволените случаи за миналата година при към 7000 за 2022 година, каза Николов.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР