Основният кандидатстудентски прием в Икономически университет – Варна (ИУ -

...
Основният кандидатстудентски прием в Икономически университет – Варна (ИУ -
Коментари Харесай

Започва основният кандидатстудентски прием в Икономически университет – Варна


Основният кандидатстудентски банкет в Икономически университет – Варна (ИУ - Варна) към този момент е почнал. Записаните на ранен банкет студенти са 70 % от държавната поръчка за образователно-квалификационна степен (ОКС) „ бакалавър “, съобщават от образователното заведение.

От 21 юни до 6 юли се организира главният кандидатстудентски банкет за образователно-квалификационна степен (ОКС) „ бакалавър “ в Икономически университет – Варна, от 22 юни до 20 юли  –  първият стадий за ОКС „ магистър “, а до 30 юни – за ОКС „ професионален бакалавър “ (Колеж по туризъм).

Подаването на документи и за трите образователно-квалификационни степени („ бакалавър “, „ професионален бакалавър “ и „ магистър “) се реализира онлайн или на място. 

Висшето учебно заведение предлага образование в 27 бакалавърски специалности, а след приключена бакалавърска или магистърска степен – в 23 магистърски стратегии, от четири професионални посоки: " Икономика ", " Администрация и ръководство ", " Туризъм " и " Информатика и компютърни науки ". Колежът по туризъм образова студенти в 2 специалности за придобиване на ОКС „ професионален бакалавър “.

Нова за ИУ – Варна е бакалавърската стратегия „ Data Science “ в постоянна форма на образование без такса през първата година. Тя е основана по план „ Модернизация на висшето обучение за реализиране на интердисциплинарно и новаторско образование в изискванията на цифрова промяна “, подсилен от Оперативна програма „ Наука и обучение за образован напредък ”, съфинансирана от Европейския обществен фонд на Европейския съюз. Обучаващите се в „ Data Science “ ще получат цифрово просветително наличие, IT предприемаческа среда, бизнес контакти, три в едно с преподаватели от Икономически университет – Варна, Висшето военноморско учебно заведение и Шуменския университет.

Благодарение на извънредно добре развитите платформи за образователен развой в електронна среда в магистърските стратегии на ИУ – Варна съществуват разнородни форми – постоянно, съчетано с онлайн ресурси; задочно; отдалечено, като се обезпечават най-подходящите условия за пълноценно учене и за студенти, които са заети на цялостен работен ден. 

Студентите в ОКС „ бакалавър “ и „ магистър “ могат да се възползват от правото си да се включат в програмата за подвижност " Еразъм+ ". Висшето учебно заведение все още има над 220 сътрудници в чужбина – университети и бизнес организации. Програмата дава опция на студентите освен да учат в чужбина, само че и да проведат процедура в действителна среда, да открият контакти с европейски работодатели.

Записването на новоприетите студенти в ОКС „ бакалавър “ от ранния и главния банкет (след първо класиране) е в интервала от 11 до 14 юли (включително) 2022 година на място в университета, а за ОКС „ професионален бакалавър “ – от 4  до 15 юли в Колежа по туризъм, оповестяват от ИУ - Варна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР