Основният интерес на пътния бранш е поддръжката на пътища, ремонти

...
Основният интерес на пътния бранш е поддръжката на пътища, ремонти
Коментари Харесай

Арх. Шишков: Зимното почистване представлява най-малък интерес за пътния бранш у нас

„ Основният интерес на пътния отрасъл е поддръжката на пътища, поправки и строителство. Най-малкият им интерес е зимното разчистване “.

Това съобщи някогашният длъжностен районен министър арх. Иван Шишков пред „ Bulgaria ON AIR “ във връзка „ снежния капан “, в който попадна съвсем цялата страна през вчерашния ден. Той добави, че браншът у нас не се усеща стимулиран и тук идва задължението на управителния фактор, който да сътвори задоволителни положителни условия на изпълнителя и да му даде хоризонти да се развива. 

Друг главен проблем за бедственото състояние в страната съгласно арх. Шишков е неналичието на съгласуваност с автомагистрали сред Северна и Южна България . Той даде за образец прохода „ Петрохан “ , който всяка зима бива покрит от сняг, което блокира придвижването. По думите му този проблем нямало да съществува, в случай че под него е бил построен тунел . Същото се отнася и за автомагистралата „ Русе-Маказа “ , чието строителство занапред стартира, само че то е доста закъсняло.

„ В продължение на 10 години ние сме си изгубили времето и не сме построили 2000 км автомагистрали “.

Арх. Шишков подсети, че събитията през почивните дни не са казус и в годините обратно са се случвали същите проблеми. По думите му избавителните и спешни контракти за зимно разчистване са подписани предходната година от служебното държавно управление.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР